Pentagonul alocă 1,2 miliarde de dolari pentru a produce rachete AMRAAM pentru Ucraina

Spread the love

Departamentul american al Apărării a semnat un contract în valoare de 1.

195.

985.

081 de dolari cu compania Raytheon pentru a produce rachete sofisticate aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune, care, printre altele, vor fi livrate Ucrainei, relatează site-ul Pentagon, citat de Ukrinform.

Pentagonul alocă 1,2 miliarde de dolari pentru a produce rachete AMRAAM pentru Ucraina Contractul prevede producerea rachetelor AMRAAM, a sistemului de telemetrie AMRAAM, a pieselor de schimb iniţiale şi de teren, precum şi a altor echipamente şi activităţi de sprijin tehnic pentru producţie.

Se remarcă faptul că lucrările vor fi efectuate în Tucson, Arizona, şi se preconizează că vor fi finalizate până la 31 decembrie 2028, se arată în comunicat.

„Acest contract implică vânzări militare externe către Bahrain, Bulgaria, Canada, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Norvegia, Elveţia, Ucraina şi Regatul Unit”, a precizat Departamentul american al Apărării.

Vezi mai multe articole din categoria externe Totodată, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de rachete aer-aer AIM-9X Sidewinder Block II şi echipamente conexe către Ţările de Jos în valoare de peste 691 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns