Veste proastă pentru elevi, la început de an școlar.
În condițiile în care examenele naționale vor fi desfășurate mai devreme în anul școlar 2024-2025, pentru a evita perioada caniculară, elevii din liceele unde vor fi organizate examenle ar piutea participa și sâmbăta la ore, pentru recuperarea lecțiilor pierdute.
Examenele naţionale din noul an şcolar se vor desfăşura mai devreme, înainte de sfârşitul lunii iunie.
Acum, ministrul Educației, Ligia Deca, anunță modificări ce ar putea afecta structura anului școlar.
Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a încep probele scrise la Bacalaureat pe 10 iunie 2025, la doar patru zile după încheierea cursurilor, pe 6 iunie, primul examen fiind la Limba și literatura română.
Elevii și profesorii ar putea să participe la ore de recuperare sâmbăta, în condițiile în care probele scrise de la Bacalaureat 2025 încep pe 10 iunie, în timp elevii din clasele pregătitoare și până la clasa a XI-a vor participa la cursuri până pe 20 iunie.
„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare.
Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează (probele/perioada examenelor – n.
red.
)”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, în cadrul unei intervenții la Digi 24, citată de edupedu.
ro.
În plus, Ministerul Educației ar putea modifica structura anului școlar, astfel încât programele „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să fie organizate și după data de 30 mai, în ciuda termenului stabilit inițial privind calendarul anului școlar 2024-2025.
„Școlile pot să facă această recuperare în avans, adică să știe că vor avea acele zile libere și atunci să-și programeze cumva să restructureze în acel modul orarul în așa fel încât să facă orele care trebuie făcute.
Mai există și o altă soluție pe care ne gândim să o avansăm și anume organizarea de Săptămână Altfel și Săptămâna Verde în acea perioadă.
(…) Ne gândim să modificăm această perioadă pentru a o extinde pe întreaga durată a anului școlar în așa fel încât să le dăm școlilor posibilitatea să aibă această oportunitate de a programa atunci când sunt probele de Bacalaureat”, a mai declarat ministra Educației”, a adăugat ministrul Ligia Deca, potrivit sursei citate.
Mai mult, Deca a sugerat că pot apărea modificări în în programa de examene, dacă profesorii semnalează întârzieri în pregătirea elevilor.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro