Consiliul Județean Cluj a depus o solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj în vederea emiterii acordului de mediu necesar elaborării Studiului de Fezabilitate și a documentațiilor tehnice aferente proiectului inter-județean „Velo Apuseni” – Lot județul Cluj.
Această solicitare este una necesară în contextul în care zona de implementare a acestui proiect se suprapune cu ariile naturale protejate Parcul Natural Apuseni și Munții Apuseni-Vlădeasa, pentru care legislația de profil prevede o evaluare a impactului pe care proiectele publice de acest tip îl pot avea asupra mediului.
„În acest moment suntem în etapa 1 a contractului privind proiectarea și asistența tehnică aferentă acestui proiect foarte important care va spori, fără îndoială, atractivitatea turistică a județului Cluj.
După obținerea acordului de mediu, precum și a celorlalte avize și acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, vom demara elaborarea documentațiilor tehnice de autorizare și execuție a lucrărilor.
Suntem încrezători că în cursul anului viitor vom începe primele lucrări la piste”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Obiectivul general al Proiectului „Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfășurate pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din care peste 40%, respectiv minim 92,4 km, vor fi amenajați pe teritoriul județului Cluj.
Conform proiectului, traseul propus va traversa nu mai puțin de opt comune clujene: Mărgău, Beliș, Mărișel, Rîșca, Călățele, Sâncraiu, Săcuieu și Poieni.
Valoarea contractului de finanțare este de 110 milioane de lei, banii fiind asigurați, în proporție de 100%, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro