Ciolacu, comparat cu Churchill. Cine l-a urcat pe politicianul buzoian lângă legendarul premier britanic

Spread the love

Andreea Tobias „Un pic cam mult! E un politician de excepţie”, a fost replica premierului Marcel Ciolacu, întrebat despre comparaţia cu Winston Churchill, prim-ministru al Regatului Unit în Al Doilea Război Mondial.

Ciolacu, comparaţ cu Churchill.

Cine l-a pus pe politicianul buzoian lângă legendarul premier britanic Întrebat, sâmbătă, la Cornu, judeţul Prahova, despre comparaţia cu Winston Churchill, Ciolacu a spus că nu a auzit despre ea, dar i se pare „un pic cam mult”.

„E mult! E un politician de excepţie, cu toţii citim din el.

De exemplu, mai are o vorbă celebră: dacă te opreşti după fiecare câine care te latră şi arunci cu pietre, nu mai ajungi nicăieri, nu ajungi niciodată la destinaţie”, a răspuns liderul social-democrat.

Victoria Stoiciu, consiliera lui Marcel Ciolacu, a abordat zilele trecute subiectul performanţelor academice ale politicienilor într-o postare pe Facebook.

Vezi mai multe articole din categoria politic Stoiciu susţinea că nu este corect să judecăm capacităţile politice ale unei persoane doar pe baza rezultatelor şcolare şi argumenta că de-a lungul istoriei au existat numeroşi lideri politici remarcabili care nu au strălucit neapărat în mediul academic.

Social-democrata a dat exemplul lui Winston Churchill.

Deseori apreciat ca fiind unul din cei mai mari lideri de război ai secolului, Churchill a fost prim-ministru în două mandate: 1940-1945 şi 1951-1955.

El a mai fost ofiţer în Armata Britanică, istoric, scriitor şi artist.

  Este singurul prim-ministru britanic laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (în 1953) şi a fost prima persoană care a primit titlul onorific de Cetăţean de Onoare al Statelor Unite.

Potrivit wikipedia, motivarea Comitetului Nobel a fost următoarea: „Pentru măiestria sa în descrierea istorică şi biografică, precum şi pentru oratorie strălucită în apărarea valorilor umane exaltate”.

Lasă un răspuns