Peste 300 de cadavre găsite într-o groapă comună din Marea Britanie, majoritatea bebeluşi

Spread the love

Descoperire şocantă într-un cimitir din Oldham, Marea Britanie: Peste 300 de cadavre, majoritatea bebeluşi şi copii, găsite într-o groapă comună.

Sursa foto: Facebook Vineri, în cimitirul Royton din Oldham, Marea Britanie, a fost descoperită o groapă comună care conţine peste 300 de cadavre, majoritatea bebeluşi şi copii mici, informează Sky News.

Descoperirea a fost făcută de o femeie care căuta rămăşiţele fraţilor ei, unul născut mort şi celălalt decedat în primele cinci ore de viaţă, în anul 1962.

Conform consilierilor Maggie Hurley şi Jade Hughes, care au făcut publică descoperirea, 146 dintre cadavre sunt de bebeluşi născuţi morţi, iar 128 de bebeluşi şi copii mici.

Vezi mai multe articole din categoria externe În anii 1980, bebeluşii născuţi morţi erau adesea preluaţi de autorităţi fără consultarea părinţilor, care nu ştiau locul unde erau îngropaţi.

„Este o injustiţie profundă că părinţii au fost privaţi de dreptul fundamental de a-şi îngropa copiii, un drept care ar trebui să fie inerent şi incontestabil”, au spus consilierii.

Potrivit propriilor declaraţii, femeia care a descoperit groapa comună a fost profund afectată de descoperirea macabră pe care a făcut-o.

Lasă un răspuns