Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor

Spread the love

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor mobile după ce operatorii din oraş nu au reuşit să pună în aplicare limite privind circulaţia clienţilor sau să controleze parcarea trotinetelor.

Madridul va interzice trotinetele electrice închiriate prin intermediul aplicaţiilor Primarul capitalei spaniole a declarat că licenţele celor trei operatori vor fi anulate începând din octombrie, adăugând că municipalitatea nu intenţionează să acorde noi licenţe niciunui alt operator.

„S-a constatat că piaţa este incapabilă să îndeplinească cerinţele stabilite de primărie pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă pentru cetăţeni”, a declarat José Luis Martínez-Almeida.

Vezi mai multe articole din categoria externe Autorităţile au reglementat în 2023 piaţa închirierii de trotinete.

Cei trei operatori autorizaţi trebuiau să pună în aplicare tehnologii care să oblige clienţii să lase trotinetele în zonele autorizate şi să îi împiedice să închirieze trotinete pe străzi exclusiv pietonale sau în apropierea parcurilor istorice.

Operatorii nu au îndeplinit aceste condiţii, se arată în declaraţia primăriei, adăugând că au la dispoziţie 20 de zile pentru a face apel.

Sistemele de închiriere a trotinetelor electrice au stârnit opoziţie în oraşele din întreaga lume din cauza conducerii imprudente şi a parcărilor făcute la întâmplare, scrie The Guardian.

Lasă un răspuns