Majorarea plafonului de neimpozitare a pensiilor, măsură liberală așteptată de pensionari. Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Pensii mai mari pentru peste 3 milioane de beneficiari”.

Spread the love

  Procesul de recalculare a pensiilor a fost posibil prin asigurarea de către PNL a finanțării costurilor de recalculare și digitalizarea sistemului din fonduri europene.

De altfel, după cum semnalează deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu, creșterea plafonului de neimpozitare a pensiilor de la 2.

000 la 3.

000 de lei, măsură prin care milioane de beneficiari vor avea pensii mai mari, reprezintă un proiect inițiat de liberali, în condițiile în care PSD susținea promovarea acestui demers prin OUG.

 PNL a susținut de mai multă vreme creșterea plafonului pentru neimpozitarea pensiilor iar în acest sens, parlamentarii liberali au depus un proiect de lege prin care plafonul actual, până la care nu se impozitează pensiile, să crească la 3.

000 de lei.

Prin această măsură, peste 3 milioane de pensii nu vor mai fi impozitate, acest lucru însemnând pensii mai mari în fiecare lună pentru acești beneficiari.

 Proiectul PNL a fost votat în Camera Deputaților, care este și cameră decizională cu 277 de voturi pentru și doar 3 abțineri.

S-a realizat, așadar, pasul necesar pentru ca proiectul de lege să intre cât mai repede în vigoare, astfel încât de el să beneficieze seniorii noștri.

„Noi, liberalii, am susținut în cadrul Coaliției de guvernare ca majorarea plafonului până la care nu se impozitează pensiile să se facă prin votarea proiectului PNL, și nu prin OUG, așa cum a propus PSD.

Creșterea plafonului de neimpozitare a pensiilor este o măsură complementară de creștere a veniturilor pensionarilor, realizată anul acesta prin indexare și prin recalcularea tuturor pensiilor”, a decalarat deputatul liberal Cristina Burciu.

 După cum semnalează deputatul PNL de Cluj Cristina Burciu, primii pași pentru recalcularea pensiilor au fost făcuți în timpul mandatului Ralucăi Turcan (PNL) la Ministerul Muncii.

De altfel, prin susținerea contributivității și încurajarea muncii, recaclularea pensiilor reprezintă „o măsură eminamente liberală”, arată deputatul clujean „Întreg procesul de recalculare, care este parte a noii Legi a Pensiilor intrată în vigoare la 1 septembrie, nu ar fi fost posibil fără efortul și implicarea PNL, care a asigurat finanțarea costurilor de recalculare și digitalizarea sistemului din fonduri europene (eliminarea dosarelor cu șină și digitalizarea dosarelor).

Aceste costuri au fost negociate de PNL pentru a fi prinse în PNRR.

   Totodată, am introdus obligativitatea pentru oricine e ministru al Muncii să ducă la capăt procesul de digitalizare a sistemului de pensii.

 Noua lege a pensiilor este una eminamente liberală pentru că încurajează munca și contributivitatea.

Ea este însă liberală și datorită contribuției pe care a avut-o PNL pe întreg lanțul de implementare: *noua Lege a Pensiilor a fost lucrată în mare parte în mandatul Ralucăi Turcan; *PNL a identificat, prin ministrul liberal de Finanțe Marcel Boloș, resursa bugetară pentru majorările de pensii care au rezultat în urma recalculării”, a explicat Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj.

 Suma lunară alocată pentru majorarea pensiilor în urma recalculării se ridică la aproximativ 2,365 miliarde lei pe lună.

 „PNL este alături de pensionari, prin acțiunile pe care le susține pentru seniorii noștri.

 Cu PNL la guvernare, România a reușit o creștere sustenabilă a pensiilor, chiar și în perioade dificile, de criză”, a adăugat deputatul (PNL) Cristina Burciu.

Astfel, punctul de pensie s-a majorat cu peste 60% numai în ultimii 4 ani.

De asemenea, bugetul alocat pensiilor a crescut considerabil în ultimii 5 ani.

Astfel, bugetul de pensii în 2020 a fost de 81,4 miliarde de lei, iar în 2024 acest buget este de 136,3 miliarde lei, respectiv mai mare cu aproape 55 de miliarde de lei.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns