Budapesta nu a plătit amenda de 200 de milioane de euro, stabilită de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din cauza măsurilor anti-migrație. Banii ar putea fi recuperați din subvenția UE alocată Ungariei.

Spread the love

  Ungaria nu a plătit amenda de 200 de milioane de euro (aproximativ 80 de miliarde de forinți) și cea de 1 milion de euro pe zi impusă de Curtea de Justiție a Uniunii Europene în iunie, în condițiile în care guvernul maghiar nu a respectat regulile UE în materie de azil.

 Comisia Europeană a trimis o a doua cerere de plată către guvernul maghiar, iar noul termen limită este 17 septembrie.

Dacă suma nu va fi transferată potrivit noului calendar, Comisia Europeană va demara o procedură prin care cei 200 de milioane de euro vor fi deduși din fondurile UE alocate Ungariei, semnalează telex.

huAmendă record stabilită de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în cazul Ungariei din cauza politicii privind azilul și măsurilor anti-migrație promovate de Budapesta.

Ungaria continuă „să evite în mod deliberat aplicarea unei politici comune a UE în ansamblu”, în special în ceea ce privește imigrația și azilul, iar Curtea de Justiție a UE a aplicat, în iunie, o măsură drastică pentru a sancționa o „încălcare extrem de gravă a dreptului UE”, potrivit deciziei CJUE.

De aceea Curtea de Justiție a Uniunii Europene a impus Guvernului Viktor Orban o amendă maximă de 200 de milioane de euro plus o penalizare de 1 milion de euro pe zi de întârziere pentru nerespectarea unei hotărâri a Curții de Justiție.

Amenda vizează închiderea frontierelor și măsurile anti-migrație impuse de Budapesta.

 Ungaria a refuzat să se conformeze, însă, procedurii europene și nu a achitat la termen amenda stabilită de Curtea de Justiție a UE.

Acum, Guvernul Orban are un un răgaz de circa două săptămâni și nou termen limită, fixat pentru data de 17 septembrie.

Dacă nu va achita amenda de 200 de milioane de euro, e foarte posibil ca banii să fie recuperaţi din fondurile europene alocate acestei ţări.

În aprilie 2024, Budapesta a respins pactul UE privind migraţia, votat de Parlamentul European, precum și sistemul de redistribuire a migranţilor inclus în acest pact, inclusiv măsurile privind contribuţiile financiare alternative pentru refuzul de a-i primi pe migranţii redistribuiţi din ţările aflate în prima linie a valului migrator.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns