Nou atac devastator în vestul Ucrainei: Liov, lovit de rachete ruseşti. Trei morţi şi cel puţin 30 de răniţi

Spread the love

Andreea Tobias Un atac aerian rusesc a lovit miercuri dimineaţă oraşul Liov din vestul Ucrainei, provocând moartea a trei persoane şi rănind peste 30.

Un alt atac care a avut loc în Liov de la începutul războiului Atacul a vizat centrul istoric al oraşului Liov, distrugând peste 50 de clădiri, printre care se numără şcoli, case şi clinici, transmite Reuters.

Primarul oraşului a fost văzut inspectând daunele, deplasându-se printre ruinele clădirilor distruse într-un videoclip postat pe Telegram.

Liov, situat aproape de graniţa cu Polonia, ţară membră NATO, a fost rareori ţinta unor atacuri de asemenea amploare.

Proximitatea faţă de graniţa NATO ridică îngrijorări serioase cu privire la potenţiala escaladare a conflictului dincolo de graniţele Ucrainei.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ca răspuns, Polonia a luat măsuri imediate de precauţie.

Pentru a treia oară în ultima săptămână, autorităţile poloneze au trimis avioane să patruleze.

Atacul vine la doar o zi după o altă tragedie în Ucraina.

Marţi, mai multe rachete balistice ruseşti au lovit un institut militar din oraşul Poltava, în centrul ţării, provocând moartea a 50 de persoane şi rănind sute.

Experţii militari ruşi sugerează că atacurile fac parte dintr-o campanie de represalii a Moscovei, ca răspuns la recenta incursiune a forţelor ucrainene pe teritoriul rus.

Miercuri, Rusia a atacat, de asemenea, Kievul şi alte câteva regiuni cu rachete, dar nu au fost raportate pagube imediate.

Lasă un răspuns