Proteste masive în mai multe oraşe din Israel: Manifestanţii vor demisia guvernului

Spread the love

Manifestaţii în Tel Aviv.

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto Tensiunea este în creştere în Israel, după ce aproape jumătate de milion de oameni – potrivit estimărilor presei israeliene – au ieşit în ţară pentru a protesta împotriva guvernului şi a eşecului acestuia de a ajunge la un acord de eliberare a ostaticilor israelieni din Gaza, deţinuţi de gruparea Hamas, relatează BBC.

În mai multe oraşe din ţară, precum Ierusalim sau capitala Tel Aviv, israelienii i-au cerut premierului Benjamin Netanyahu să facă mai mult pentru a-i aduce acasă pe cei 101 ostatici rămaşi, dintre care aproximativ o treime, potrivit oficialilor israelieni, au murit.

Vezi mai multe articole din categoria externe Protestele de duminică au fost în mare parte paşnice, dar mulţimea a rupt liniile de poliţie, blocând o autostradă importantă din Tel Aviv.

Unele imagini difuzate de televiziunea israeliană arată cum forţele de ordine au îndreptat tunuri cu apă înspre protestanţi, iar zeci de persoane au fost reţinute, potrivit Euractiv.

În cursul zilei de luni, liderii sindicali au convocat grevă generală începând cu ora 8:00, iar aeroportul Ben Gurion – principalul nod de transport aerian al Israelului, îşi va suspenda activitatea.

🚨🇮🇱 MASSIVE PROTEST in Israel calling on Netanyahu to RESIGN IMMEDIATELY! pic.

twitter.

com/tMU5EDD3YA Premierul israelian Benjamin Netanyahu se confruntă cu apeluri tot mai numeroase de a pune capăt celor aproape 11 luni de război printr-un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor rămaşi.

Acesta a declarat în mai multe rânduri că nu se va opri până nu îi va prinde pe cei responsabili.

Peste 40.

000 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza de la atacul din 7 octombrie până în prezent, potrivit datelor raportate de către Ministerul Sănătăţii din teritoriu, condus de Hamas.

În ultimile luni, negocierile de încetare a ostilităţilor în Fâşia Gaza dintre Israel şi Hamas – mediate de SUA, Qatar şi Egipt – nu au ajuns la un acord, în ciuda presiunii crescute a SUA şi a călătoriilor repetate ale oficialilor de top în regiune.

 

Lasă un răspuns