Andreea Tobias Aproape 40.
000 de persoane au murit singure în locuinţele lor, în Japonia, în prima jumătate a anului 2024, arată un raport al poliţiei.
Aproape 40.
000 de persoane au murit singure acasă în Japonia în acest an Din acest număr, aproape 4.
000 de persoane au fost descoperite la mai mult de o lună după ce au murit, iar 130 de cadavre au rămas neidentificate timp de un an înainte de a fi găsite, notează BBC.
Japonia are cea mai îmbătrânită populaţie din lume, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.
În prima jumătate a anului 2024, datele Agenţiei Naţionale de Poliţie arată că un total de 37.
227 de persoane care locuiau singure au fost găsite moarte acasă, peste 70% dintre acestea având vârsta de 65 de ani şi peste.
Vezi mai multe articole din categoria externe În timp ce 40% dintre persoanele care au murit singure acasă au fost găsite în decurs de o zi, raportul poliţiei a constatat că 3.
939 de cadavre au fost descoperite la mai mult de o lună după deces, iar 130 au zăcut neobservate timp de cel puţin un an înainte de descoperire.
La începutul acestui an, Institutul Naţional Japonez de Cercetare a Populaţiei şi Securităţii Sociale a declarat că se aşteaptă ca numărul cetăţenilor în vârstă (peste 65 de ani) care trăiesc singuri să ajungă la 10,8 milioane până în anul 2050.
Se estimează că numărul total de gospodării formate dintr-o singură persoană va ajunge la 23,3 milioane în acelaşi an.
În aprilie, guvernul japonez a introdus un proiect de lege care abordează problema singurătăţii şi a izolării de zeci de ani, cauzată parţial de îmbătrânirea populaţiei.
Japonia a încercat mult timp să contracareze îmbătrânirea şi declinul populaţiei, însă schimbarea devine greu de gestionat.
Anul trecut, prim-ministrul Fumio Kishida a declarat că ţara sa este pe punctul de a nu mai putea funcţiona ca societate din cauza scăderii ratei natalităţii.