Un bucătar YouTuber, fiu al unui cunoscut actor spaniol, condamnat la închisoare pe viaţă. A ucis şi a tranşat un medic

Spread the love

Daniel Sancho Bronchalo, 30 de ani, care a evitat condamnarea la moarte pentru colaborare, fiind filmat în timp ce cumpăra cuţite, ferăstrău şi produse de curăţat folosite la crimă dintr-un supermarket.

O crimă brutală, cu un cadavru torturat şi aruncat pentru a face să dispară dovezile.

Daniel Sancho Bronchalo, membru al unei familii celebre de actori spanioli şi un bucătar care a devenit celebru pe YouTube, a fost găsit vinovat de omor premeditat de către un tribunal thailandez.

Un caz care a şocat opinia publică spaniolă din cauza gravităţii crimei.

Tânărul de 30 de ani a fost condamnat pentru uciderea lui Edwin Arrieta Arteaga, un chirurg plastician în vârstă de 44 de ani originar din Columbia, o crimă care ar fi avut loc atunci când ambii erau în vacanţă pe insula thailandeză Koh Phangan, în august anul trecut.

Vezi mai multe articole din categoria social Cazul a stârnit un interes enorm în Spania şi pentru că tatăl acuzatului, Rodolfo Sancho, este un actor foarte cunoscut: zeci de jurnalişti spanioli au zburat în Thailanda, pentru a participa la proces.

Sancho a mărturisit că l-a ucis pe medicul în vârstă de 44 de ani în legitimă apărare şi i-a ascuns trupul, dar a negat că a distrus paşaportul columbianului.

Sancho a tăiat trupul medicului şi a ascuns părţile în pungi de plastic, înainte de a le arunca.

Tribunalul provincial din Koh Samui a pronunţat mai întâi o condamnare la moarte a lui Sancho, dar a schimbat-o în închisoare pe viaţă datorită cooperării sale în timpul procesului, potrivit poliţiei.

Bussakorn Kaewleeled, avocatul familiei victimei, s-a declarat mulţumit de rezultat.

„Suntem mulţumiţi pentru că va fi băgat în închisoare pe viaţă”, a declarat avocatul reporterilor aflaţi în afara tribunalului.

Deşi Thailanda are încă pedeapsa cu moartea pentru unele infracţiuni, inclusiv crima premeditată, rareori efectuează execuţii.

Ultima a avut loc în 2018.

Familia Arrietei a declarat înainte de verdict că susţine pedeapsa de închisoare pe viaţă.

„Să-l lăsăm în Thailanda ca să-şi poată lua timp, tot timpul pe care i-l dă Dumnezeu de trăit, să se gândească la ce a făcut”, a spus Darling Arrieta, sora victimei, într-un documentar HBO despre caz.

„Nu doar mi-a dezmembrat fratele, a dezmembrat o familie”, a spus aceasta.

Apărarea bucătarului Youtuber a anunţat că va face recurs împotriva sentinţei.

„Vom lupta, vom continua să luptăm în instanţă”, a declarat el.

Daniel Sancho şi Edwin Arrieta s-au cunoscut pe Instagram în 2022, apoi s-au întâlnit în Thailanda.

Faptele datează de acum un an, când bucătarul spaniol şi-a petrecut vacanţele cu prietenul său doctor într-un bungalou de pe insula thailandeză Koh Phegan.

Apărarea a susţinut teza de crimă produsă în legitimă apărare, însă acuzarea a demonstrat premeditarea actului folosind imaginile înregistrate de camerele de filmat care l-au filmat pe bucătar în timp ce achiziţiona cuţite, un ferăstrău şi produsele de curăţare folosite pentru infracţiune dintr-un supermarket.

Bucătarul mărturisise crima: „Sunt vinovat, dar am fost ostaticul lui Edwin.

M-a ţinut închis într-o cuşcă de sticlă.

Era obsedat de mine”.

Lasă un răspuns