Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului

Spread the love

Inundaţiile recente din Sudan au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni: „Zona este de nerecunoscut.

Conductele de electricitate şi apă sunt distruse”.

Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului Inundaţiile au distrus cel puţin 20 de sate şi au omorât 30 de oameni, în estul Sudanului, potrivit unui raport al Naţiunilor Unite de luni, deşi numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare, informează Reuters.

Inundaţiile, cauzate de ploile torenţiale, au rupt barajului Arbaat duminică, la doar 40 de kilometri nord de Port Sudan, capitala de facto a ţării, care găzduieşte guvernul, agenţiile de ajutor umanitar şi sute de mii de persoane strămutate.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Zona este de nerecunoscut.

Conductele de electricitate şi apă sunt distruse”, a declarat Omar Eissa Haroun, şeful autorităţii de apă pentru statul Mării Roşii, într-un mesaj pe WhatsApp.

Se estimează că între 150 şi 200 de persoane sunt date dispărute.

Potrivit Naţiunilor Unite, aproximativ 50.

000 de persoane au fost afectate de inundaţii, însă numărul acoperă doar zona de vest a barajului, deoarece partea estică este inaccesibilă.

Barajul Arbaat era principala sursă de apă pentru Port Sudan, un oraş important care găzduieşte principalul port al ţării la Marea Roşie şi un aeroport funcţional.

Lasă un răspuns