Coreea de Nord a prezentat noi drone de atac sinucigaşe, în timp ce cursa pentru aceste arme se înteţeşte

Spread the love

Coreea de Nord a prezentat noi „drone sinucigaşe”, liderul Kim Jong Un făcând apel la o creştere a utilizării tehnologiei şi la încorporarea inteligenţei artificiale în programul de înarmare.

Sursă foto: KCNA „Kim Jong Un a declarat că este necesar să se dezvolte şi să se producă mai multe drone sinucigaşe de diferite tipuri pentru a fi utilizate în infanteria tactică şi în unităţile de operaţiuni speciale”, a relatat luni agenţia de presă a Phenianului KCNA.

Fotografii publicate de mass-media de stat din Coreea de Nord au arătat o dronă care ar fi capabilă să distrugă un tanc.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că a fost pentru prima dată când Coreea de Nord şi-a prezentat dronele de atac sinucigaşe, potrivit Bloomberg.

Vezi mai multe articole din categoria externe Deşi nivelul dronelor Coreei de Nord şi capacitatea ţării de a utiliza inteligenţa artificială pot fi discutabile, Kim Jong Un a făcut din dezvoltarea dronelor pentru utilizare în aer şi pe mare o prioritate absolută.

Coreea de Sud a primit un semnal de alarmă cu privire la ameninţările generate de drone atunci când Phenianul a trimis cinci drone peste graniţă în 2022, inclusiv una care a zburat în apropierea biroului preşedintelui Yoon Suk Yeol din Seul.

Armata Coreei de Sud a încercat şi nu a reuşit să doboare dispozitivele.

Un factor care a complicat situaţia a fost reticenţa de a trage în zone dens populate.

La scurt timp după acest episod, Coreea de Sud a prezentat un plan de a cheltui aproximativ 560 de miliarde de woni (423 de milioane de dolari) în următorii cinci ani pentru drone, inclusiv sisteme de doborâre.

Luna trecută, administraţia Yoon a declarat că intenţionează să dezvolte arme laser pentru a distruge dronele Coreei de Nord.

Lasă un răspuns