Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Naţională a Ucrainei

Spread the love

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a adresat o scrisoare de felicitare omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu ocazia Zilei Naţionale a Ucrainei.

Iohannis i-a adresat o scrisoare de felicitare lui Volodimir Zelenski, de Ziua Naţională a Ucrainei Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis o scrisoare de felicitare omologului său ucrainean, Volodîmîr Zelenski, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, felicitând, de asemenea, poporul ucrainean.

În mesajul său, preşedintele Iohannis a vorbit despre curajul şi rezilienţa de care au dat dovadă forţele armate şi cetăţenii Ucrainei în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării.

„România rămâne angajată să ofere sprijin consistent şi multidimensional Ucrainei, nu doar până la victoria finală, ci şi ulterior, în procesul de reconstrucţie şi integrare europeană.

Poziţia noastră este fermă: vom susţine Ucraina în eforturile de a trage la răspundere pe cei vinovaţi de crimele comise pe teritoriul său şi vom contribui la instaurarea unei păci durabile şi incluzive, conform Formulei de Pace propusă de Ucraina”, a declarat preşedintele Iohannis în scrisoare, potrivit Administraţia Prezidenţială.

Vezi mai multe articole din categoria externe Mai mult, preşedintele a dat asigurări că România va continua să fie alături de Ucraina.

„Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că România va continua să participe la operaţionalizarea în perioada următoare a rezultatelor valoroase obţinute la Summitul NATO de la Washington, susţinute de ţara noastră, care s-a implicat activ în consolidarea relaţiei politice şi practice dintre NATO şi Ucraina”, se arată pe site-ul Adrministraţiei Prezidenţiale.

Ziua de 24 august, Ziua Naţională a Ucrainei, este cea în care se sărbătoreşte adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică, în anul 1991.

Lasă un răspuns