Atacurile ucrainene cu drone din Rusia ar putea forţa armata Kremlinului să mute sistemele antiaeriene şi aeronavele departe de front

Spread the love

Andreea Soare Analiştii cred că, deşi atacurile cu drone afectează Rusia, pagubele provocate până acum nu au importanţă strategică.

„Cu toate acestea, rata prezentă a pagubelor suferite de bazele aeriene ruseşti este ceva ce ruşii pur şi simplu nu pot accepta pe termen lung pentru că ar deveni o problemă serioasă pentru forţele aeriene, cu timpul”, spune Justin Bronk, analist în cadrul RUSI.

Mai mult decât atât, acesta susţine că atacurile asupra bazelor aeriene ruseşti ar putea forţa Moscova să îşi mute sistemele antiaeriene departe de linia de front, pentru că altfel ar deveni ţinte ale atacurilor ucrainene.

  Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cu aeronavele de vânătoare ruseşti.

Acest lucru a făcut ca numărul bombelor lansate de Rusia să fie mai mic, pentru că aeronavele trebuie să zboare pe distanţe mai lungi între baze şi front.

Vezi mai multe articole din categoria externe Informaţiile acestea apar după ce, în noaptea dintre 21 şi 22 august, serviciul de securitate al Ucrainei, alături de FOS, a lovit depozitele de arme care găzduiau bombe şi combustibil şi se aflau la baza aeriană Marinovka, în Volgograd.

De asemenea, a lovit şi un feribot care transporta combustibil şi care se afla în portul Kavkaz, din Rostov.

Lasă un răspuns