Belgia interzice utilizarea smartphone-urilor în şcolile de limbă franceză

Spread the love

Decizia care va intra în vigoare de luni a fost luată pentru a combate incidentele tot mai mari de hărţuire folosind smartphone-uri, afirmă autoritatea educaţională.

Belgia interzice utilizarea smartphone-urilor în şcolile de limbă franceză Utilizarea smartphone-urilor de către elevii din şcolile primare şi gimnaziale din regiunile francofone ale Belgiei şi din capitala Bruxelles a fost interzisă, a anunţat joi presa locală.

Potrivit unei decizii luate de Reţeaua Educaţională Wallonia-Bruxelles (WBE), elevilor din clasele primare şi gimnaziale li se va interzice să aducă smartphone-uri cu ei începând cu anul universitar 2024-2025, care urmează să înceapă luni, în 373 de şcoli de limbă franceză.

Vezi mai multe articole din categoria social Interdicţia va afecta 132.

600 de copii.

În regiunea vorbitoare de flamandă a ţării, se aşteaptă, de asemenea, ca guvernul să fie de acord cu o astfel de interdicţie.

Toate şcolile din Belgia au propriile reguli, unele interzicând toate dispozitivele electronice din incinta şcolii, în timp ce altele au fost mai flexibile.

WBE a anunţat că decizia a fost luată deoarece elevii îşi făceau imagini unii altora cu smartphone-uri şi le distribuiau pe platformele de socializare, ceea ce ducea la un număr tot mai mare de infracţiuni de hărţuire.

Lasă un răspuns