Kremlinul crede că incursiunea ucrainenilor din Kursk ar putea dura câteva luni. Anxietatea în rândul ruşilor a crescut cu 6%

Spread the love

Andreea Soare Kremlinul crede că luptele din regiunea Kursk, ţinta unei incursiuni recente a forţelor ucrainene, ar putea dura mai multe luni, chiar şi după estimări optimiste, şi îi pregăteşte pe ruşi pentru „noua normalitate”, pe măsură ce forţele ucrainene deţin controlul a peste 1.

200 de km pătraţi din teritoriul Federaţiei Ruse, scrie Pravda Ukrainska, citând publicaţia Meduza.

Potrivit sursei citate, deşi ruşii au fost iniţial şocaţi de incursiunea ucrainenilor în Kursk, ulterior s-au obişnuit cu ideea, iar acest lucru se datorează şi mecanismelor de propagandă ale Kremlinului, care încearcă să pregătească ruşii pentru „noua realitate”.

Aceşti termeni, „noua realitate”, folosiţi şi în perioada pandemiei în Rusia, presupun următoarele aspecte: inamicul a intrat în teritoriul rusesc; se confruntă cu o înfrângere inevitabilă şi recapturarea teritoriilor pierdute va dura, deci este nevoie de răbdare.

Toate aceste aspecte au dus la o creştere a anxietăţii în rândul ruşilor de 6%.

Un total de 45% dintre respondenţii unui sondaj realizat de FOM se simt anxioşi din cauza războiului.

Vezi mai multe articole din categoria externe Mai mult decât atât, cetăţenii sunt încurajaţi să îşi concentreze „negativitatea şi şocul” spre acţiuni precum participarea la acţiunile de sprijin pentru Kursk, spune un specialist media.

Operaţiunile militare de pe frontul din Ucraina se îndreaptă spre un impas, cred agenţiile de informaţii americane, după cum scrie Bloomberg.

Potrivit Agenţiei de Informaţii a Apărării din SUA (DIA), Ucraina nu are muniţia necesară pentru a egala capacitatea Rusiei de a lansa în jur de 10.

000 de lovituri de artilerie pe zi, chiar dacă Congresul SUA a deblocat ajutorul militar pentru Kiev, în aprilie.

De asemenea, deşi forţele armate ucrainene pot desfăşura operaţiuni defensive, nu vor putea desfăşura operaţiuni contraofensive la scară largă, în Ucraina, în următoarele şase luni.

În acelaşi timp, Rusia urmează, acum, o strategie de extenuare a forţelor ucrainene şi, deşi va putea să păstreze zona tampon creată de trupele sale pe teritoriul ucrainean, nu are îndeajuns de multe forţe pentru „a ameninţa cu o înaintare prea mare în teritoriu sau cu o apropiere de oraşul Harkov”.

Cu toate acestea, raportul DIA se referă la lunile aprilie, mai şi iunie, însă, de atunci, Ucraina a primit şi avioane F-16 de la statele aliate şi a lansat şi o incursiune în regiunea Kursk, din Rusia.

După incursiunea în Kursk, armatele celor două state, Ucraina şi Rusia, par să-şi fi schimbat strategia.

În timp ce ucrainenii au trimis forţe bine pregătite în Kursk, care continuă să avanseze în teritoriu, Moscova duce la graniţa cu Ucraina forţe slab pregătite şi echipate, care cu greu vor putea face faţă atacurilor ucrainene.

Însă, aşa cum teritoriul rus este atacat şi capturat kilometru cu kilometru, şi teritoriul ucrainean pare să se confrunte cu aceeaşi situaţie, în special pe direcţiile Pokrovsk şi Toreţk.

 

Lasă un răspuns