O toxiinfecție alimentară, cauzată de nerespectarea măsurilor de igienă, la originea problemelor medicale ale celor 17 copii de la tabăra din Păltiniș

Spread the love

  În urmă cu zece zile, mai mulți copii aflați în tabără au acuzat simptome de enterocolită la un hotel din Păltiniș.

Ulterior, minorii au fost transportați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, o toxiinfecţie alimentară stafilococică a stat la originea problemelor medicale ale celor 17 copii de la o tabără din Păltiniş transportaţi la spital pe 9 august.

Stafilococul auriu a fost prezent în secrețiile nazale a trei angajați din blocul alimentar, dar și în proba unui preparat din care au mâncat copiii aflați în tabără la Păltiniș, potrivit DSP Sibiu.

 „Manifestările clinice, incubaţia scurtă a majorităţii cazurilor (.

.

.

), precum şi remisiunea rapidă a simptomelor, sugerează că a fost vorba de un episod de toxiinfecţie alimentară stafilococică.

 Această ipoteză este susţinută de prezenţa Staphylococului în secreţiile nazale a trei angajaţi din blocul alimentar şi de prezenţa aceluiaşi germen în proba de paste cu pulpă de porc (preparate culinare servite la prânz, în data de 09.

08.

2024)”, se arată în informarea publicată de DSP Sibiu.

Conform sursei citate, încărcătura mare cu Enteriobacteriacee a şase dintre cele 16 probe alimentare recoltate din produsele alimentare servite în zilele de 8 şi 9 august sugerează deficienţe în respectarea măsurilor de igienă individuală şi la locul de muncă de personalul din blocul alimentar.

Mai mulţi copii aflați în tabără, și care erau cazaţi la un hotel din Păltiniş, au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară în noaptea de 9 spre 10 august.

  Citiți monitorulcj.

ro și pe Google News Foto: Depositphotos.

com                                                                                                                                             CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns