Filipine detectează primul caz de mpox din acest an, dar nu a fost încă determinată tulpina

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Filipine a detectat un nou caz de virus mpox în ţară, primul din decembrie anul trecut, a anunţat luni departamentul său de sănătate, adăugând că aşteaptă rezultatele testelor pentru a putea determina tulpina, relatează Reuters.

Sursa foto: AP Pacientul era un bărbat filipinez în vârstă de 33 de ani care nu avea antecedente de călătorie în afara Filipinelor, a transmis Departamentul de Sănătate (DOH).

„Aşteptăm rezultatele secvenţierii şi le vom actualiza de îndată ce vor fi disponibile”, a declarat purtătorul de cuvânt Albert Domingo când a fost întrebat despre tulpină.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri mpox o urgenţă globală de sănătate publică, cea mai înaltă formă de alertă a sa, în urma unui focar în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine.

Vezi mai multe articole din categoria sanatate O nouă formă a virusului a stârnit îngrijorare la nivel mondial, deoarece pare să se răspândească uşor prin contacte apropiate.

Un caz al noii variante a fost confirmat joi în Suedia şi legat de un focar în creştere în Africa, acesta fiind primul semn al răspândirii sale în afara continentului.

Vineri, Pakistanul a confirmat cel puţin un caz de virus mpox la un pacient care se întorsese dintr-o ţară din Golf, dar a declarat că nu cunoaşte încă tulpina virusului.

 

Lasă un răspuns