Războiul din Ucraina, ziua 906. Rusia afirmă că ucrainenii au folosit rachete occidentale pentru a distruge un pod din regiunea Kursk / Armata ucraineană continuă să avanseze în Kursk

Spread the love

Ministerul rus de Externe a declarat că Ucraina a folosit rachete occidentale, probabil HIMARS de fabricaţie americană, pentru a distruge un pod peste râul Seym în regiunea Kursk, ucigând voluntari care încercau să evacueze civili.

„Pentru prima dată, regiunea Kursk a fost lovită de lansatoare de rachete de fabricaţie occidentală, probabil HIMARS americane”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, vineri seara pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seym din districtul Glushkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau populaţia civilă evacuată au fost ucişi”.

Kievul a susţinut că a preluat controlul asupra a 82 de aşezări de pe o suprafaţă de 1 150 de kilometri pătraţi în regiunea Kursk începând cu 6 august.

Ministerul ucrainean de Externe a afirmat că această cifră depăşeşte ceea ce Rusia a avansat în Ucraina în acest an.

Informându-l pe preşedintele Volodimir Zelenski prin legătură video, Sîrski a raportat lupte în zona Malaya Loknya, la aproximativ 11,5 kilometri de graniţa ucraineană.

El a declarat că speră ca luptele de acolo să permită armatei de la Kiev să captureze „mulţi prizonieri”.

Oficialii de la Kiev au declarat că sute de soldaţi ruşi au fost luaţi prizonieri, exprimându-şi speranţa că acest lucru va accelera schimbul de luptători ucraineni aflaţi în captivitate în Rusia.

Rusia a calificat incursiunea drept o „provocare gravă” şi a promis să riposteze cu un „răspuns demn”.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că trupele sale au respins atacurile ucrainene în mai multe zone, inclusiv în apropierea satelor Gordeevka, Russkoe Porechnoe.

Zelenski a salutat pierderile Rusiei în regiunea Kursk ca fiind „foarte utile” pentru apărarea Ucrainei.

„Este vorba despre distrugerea logisticii armatei ruse şi golirea rezervelor acesteia”, a declarat el într-un discurs de seară.

Guvernatorul regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a declarat că Ucraina a distrus un pod rutier peste râul Seym în districtul Glushkovsky din regiune.

Totuşi, cele mai grele lupte au loc în estul Ucrainei, unde trupele ruse se îndreaptă de luni de zile spre centrul strategic Pokrovsk.

Analiştii au afirmat că distragerea atenţiei forţelor ruse din est a fost unul dintre obiectivele operaţiunii ucrainene Kursk.

Însă, până în prezent, nu a existat niciun indiciu de încetinire în est.

Forţele ruse se aflau la 10 kilometri de periferia oraşului Pokrovsk şi la aproximativ 6 kilometri de oraşul Myrnohrad din apropiere, potrivit oficialilor locali.

„Dacă obiectivul a fost deturnarea efortului rusesc din Donbas, acesta a eşuat până acum”, a declarat Yohann Michel, un expert militar francez şi cercetător la Institutul IESD din Lyon, Franţa.

Lasă un răspuns