Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare

Spread the love

SUA, Egiptul şi Qatarul au declarat vineri că negocierile de încetare a focului din Fâşia Gaza vor continua săptămâna viitoare la Cairo.

Negocieri pentru încetarea focului în Gaza: Discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare Negocierile privind încetarea focului în Gaza de la Doha au fost întrerupte vineri, negociatorii urmând să se întâlnească din nou săptămâna viitoare pentru a ajunge la un acord privind încetarea luptelor dintre Israel şi Hamas şi eliberarea ostaticilor rămaşi, relatează agenţia Reuters.

Anunţul a fost făcut după ce înalţi oficiali americani, israelieni, egipteni şi qatarezi au încheiat două zile de discuţii la Doha, Qatar, pentru a încerca să rezolve tensiunile dintre Israel şi Hamas, scrie The New York Times.

Vezi mai multe articole din categoria externe În timpul discuţiilor, SUA au declarat că au prezentat o propunere – susţinută de Egipt şi Qatar, principalii mediatori – care a redus diferenţele dintre Israel şi Hamas cu privire la obţinerea unei încetări a focului.

Prin intermediul unei declaraţii comune, toate cele trei guverne au caracterizat reuniunile drept „serioase, constructive şi desfăşurate într-o atmosferă pozitivă”.

Potrivit Reuters, preşedintele Joe Biden a declarat că nu s-a ajuns la un acord de încetare a ostilităţilor în Gază, dar că s-au înregistrat progrese.

Până în prezent, atacurile Israelului în Gaza au ucis peste 40.

000 de palestinieni, potrivit autorităţilor sanitare.

Lasă un răspuns