Premierul Thailandei a fost revocat din funcţie. Ce acuzaţii îi aduce Curtea Constituţională

Spread the love

Prim-ministrul Thailandei, Srettha Thavisin, a fost demis din funcţie după ce o instanţă a decis că a încălcat Constituţia, scrie CNN.

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto Curtea Constituţională din Bangkok a decis miercuri că Srettha a încălcat normele etice prin numirea în cabinet a unui avocat care a fost condamnat şi a executat o pedeapsă cu închisoarea.

Cinci dintre cei nouă judecători ai Curţii au votat pentru demiterea lui Srettha şi a cabinetului său, argumentând că prim-ministrul era „conştient de faptul că a numit o persoană căreia îi lipseşte grav integritatea morală”, relatează CNN.

Vezi mai multe articole din categoria externe Premierul Thailandei a reacţionat la decizia Curţii şi a afirmat că şi-a îndeplinit toate atribuţiile cu „integritate şi onestitate”, potrivit Reuters.

Vicepremierul Phumtham Wechayachai este aşteptat să preia funcţia de prim-ministru interimar.

Anunţul revocării premierului Thailandei din funcţie are loc la o săptămână după ce aceeaşi instanţă a dizolvat popularul partid progresist Move Forward, care a câştigat cele mai multe locuri în alegerile de anul trecut, şi a interzis liderilor săi să facă politică timp de 10 ani.

Lasă un răspuns