Ca punct de reper a fost folosită data de 7 octombrie 2023, moment în care gruparea teroristă Hamas a atacat Israelul.
De atunci, manifestările antisemite au cunoscut o intensificare nu doar în Europa, ci și în România, unde extrema dreapta a câștigat 8 locuri în Parlamentul European, 6 europarlamentari AUR și 2 SOS, semnalează publicația Presshub.
roScopul prezentului Raport este acela al realizării unei radiografii parțiale „a manifestărilor cu caracter antisemit, instigator la ură și negaționist care au avut loc ȋn perioada mai 2023 –aprilie 2024, și include o analiză sumară a mesajelor online cu caracter antisemit de pe diferite platforme din această perioadă”, se precizează în preambulul Raportului de Monitorizare.
Marius Cazan, istoric cercetător la Institutul Elie Wiesel, într-un interviu acordat pentru rfi.
fr/ro, și-a manifestat îngrijoarea față de discursul antisemit tot mai prezent în spațiul public:Pe lângă parlamentarii de extremă dreaptă și mesajul propagandistic difuzat de anumite televiziuni, rețelele sociale și jocurile video reprezintă alte mijloace de promovare al antisemitismului și încercarea reabilitării unor personaje fasciste.
La aceasta se adaugă mesaje și imagini antisemite, precum: vom declara război Ardealului pentru a-l elibera de sub Jugul Jidănesc”, se precizează în Raportul Elie Wiesel.
Citește continuarea articolului pe Presshub.
roCitiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro