Pe cine ar putea alege Kamala Harris drept vicepreşedinte în cursa pentru alegerile din SUA

Spread the love

Pe cine ar putea alege Kamala Harris drept vicepreşedinte în cursa pentru alegerile electorale Nimeni nu cunoaşte mai bine decât vicepreşedintele Kamala Harris importanţa alegerii partenerului de cursă potrivit.

Harris este acum principalul candidat la succesiunea preşedintelui Joe Biden în calitate de prezumtiv candidat democrat la preşedinţie, o privire asupra principalilor pretendenţi la această funcţie, scrie Associated Press.

Guvernatorul statului Kentucky şi-a consolidat reputaţia de vedetă în ascensiune a partidului prin înfrângerea candidaţilor susţinuţi de Donald Trump într-un bastion republican.

Vezi mai multe articole din categoria externe Beshear a dat dovadă de un stil disciplinat şi tenace în câştigarea realegerii anul trecut, învingându-l pe procurorul general de atunci, Daniel Cameron.

Guvernatorul i-a îndemnat pe democraţi să urmeze formula sa câştigătoare, concentrându-se pe preocupările de zi cu zi ale americanilor, de la locuri de muncă bine plătite la educaţie şi asistenţă medicală de calitate.

Beshear, în vârstă de 46 de ani, susţine dreptul la avort, dar în Kentucky, el şi-a adaptat mesajul pentru a respinge ceea ce el numeşte o interdicţie extremă care nu prevede excepţii pentru victimele violului şi incestului.

El a primit laude generale pentru empatia şi atenţia sa la detalii, ghidând statul Bluegrass prin pandemia COVID-19 şi conducând răspunsul la tornadele şi inundaţiile care au provocat pagube masive.

El şi-a perfecţionat abilităţile oratorice organizând în mod regulat conferinţe de presă care durează adesea aproximativ o oră.

Beshear a prezidat o creştere economică record în Kentucky şi, de obicei, îşi începe briefingurile prin promovarea celor mai recente câştiguri economice ale statului.

El menţionează frecvent credinţa sa creştină şi modul în care aceasta îi ghidează elaborarea politicilor.

Avocat de profesie, Beshear a câştigat alegerile pentru funcţia de procuror general al statului în 2015.

Apoi l-a înlăturat pe guvernatorul republican Matt Bevin, susţinut de Trump, în 2019.

Beshear a intrat în politică cu un pedigree puternic ca fiu al guvernatorului Steve Beshear, care a avut două mandate, dar s-a confruntat cu obstacole politice mai dificile.

Andy Beshear, spre deosebire de tatăl său, a avut de-a face cu o legislatură controlată în întregime de republicani, iar legislatorii republicani au blocat unele dintre priorităţile sale.

Una dintre acestea este grădiniţa finanţată de stat pentru fiecare copil de 4 ani din Kentucky.

Guvernatorul Carolinei de Nord a câştigat şase alegeri generale la nivel de stat în decursul a două decenii, într-un stat în care republicanii se impun în mod obişnuit în alegeri federale similare şi controlează, de asemenea, legislativul.

În calitate de guvernator, Cooper, în vârstă de 67 de ani, a primit ratinguri ridicate în ceea ce priveşte aprobarea funcţiei, beneficiind de o economie de stat înfloritoare pentru care administraţia sa şi parlamentarii îşi asumă meritele.

De asemenea, el se prezintă ca un luptător pentru educaţia publică şi dreptul la avort.

În timp ce Cooper i-a convins în cele din urmă pe legislatorii republicani anul trecut să extindă Medicaid în cadrul Affordable Care Act, alte eforturi au fost zădărnicite de o Adunare Generală cu majorităţi de veto care i-au erodat puterile formale.

Originar din orăşelul Nash County, la aproximativ 80 de kilometri est de Raleigh, Cooper a fost fundaş în liceu şi şeful tinerilor democraţi de la Universitatea din Carolina de Nord, unde a obţinut atât diploma de licenţă, cât şi cea de avocat.

„Coop”, cum era cunoscut de prieteni, s-a întors acasă şi a lucrat la firma de avocatură a tatălui său.

Cooper l-a învins pe titularul democrat într-o cursă primară pentru Camera Reprezentanţilor din 1986 şi a fost ales în Adunarea Generală.

A servit 14 ani acolo şi a devenit ulterior liderul majorităţii din Senat.

Cooper a fost ales procuror general în 2000, poziţie pe care a deţinut-o timp de 16 ani.

În această funcţie, el este probabil cel mai bine cunoscut la nivel naţional pentru că a declarat nevinovaţi trei foşti jucători de lacrosse de la Universitatea Duke, după ce aceştia au fost acuzaţi de agresiune sexuală de către o dansatoare de la un serviciu de escortă.

În 2016, Cooper l-a detronat cu aproximativ 10 000 de voturi pe guvernatorul republican Pat McCrory, un alt preşedinte în exerciţiu.

Una dintre principalele probleme ale campaniei a fost „legea toaletelor”, semnată de McCrory, care impunea persoanelor transgender să folosească toaletele publice care corespund cu sexul din certificatele lor de naştere.

În calitate de guvernator, Cooper a ajuns rapid la un acord cu legiuitorii pentru abrogarea parţială a legii.

Mandatul său de guvernator a fost marcat şi de restricţionarea activităţii comerciale şi şcolare în timpul pandemiei COVID-19.

El a câştigat realegerea în 2020 cu 4,5 puncte procentuale, chiar dacă Trump a câştigat voturile electorale ale statului.

Senatorul de Arizona a profitat de cariera sa de astronaut pentru a-şi construi un brand de moderat într-un stat care a susţinut mult timp republicanii.

În cele două campanii ale sale – prima în 2020 pentru a încheia mandatul regretatului senator republican John McCain şi a doua doi ani mai târziu pentru un mandat complet – Kelly a obţinut mai multe voturi decât oricare alt democrat de pe buletinul de vot.

El l-a depăşit pe Biden, care a câştigat la limită în Arizona, cu 2 puncte procentuale în 2020.

Prima apariţie a lui Kelly în lumina reflectoarelor politicii naţionale a avut loc în urma unei tragedii.

Soţia sa, pe atunci reprezentanta SUA Gabrielle Giffords, a fost împuşcată în cap în timp ce se întâlnea cu alegătorii în faţa unui magazin alimentar din Tucson.

Împuşcăturile s-au soldat cu şase morţi şi au dat naştere la o confruntare timpurie cu violenţa politică şi ranchiuna partizană.

Supravieţuirea lui Giffords a transformat-o într-o sursă de inspiraţie naţională, dar i-a curmat o carieră politică promiţătoare.

Ea şi Kelly au fondat un grup de apărare a controlului armelor, iar Giffords a fost un surogat puternic în timp ce Kelly i-a luat locul în politică.

În Senat, Kelly s-a concentrat asupra securităţii naţionale şi a armatei, precum şi asupra secetei care afectează vestul Statelor Unite.

El a jucat un rol esenţial în elaborarea CHIPS and Science Act, un proiect de lege semnat de Biden pentru a stimula producţia americană de semiconductori.

Kelly a fost pilot de încercare în Marină şi a zburat în 39 de misiuni de luptă în timpul Războiului din Golf înainte de a se alătura NASA, unde a zburat în trei misiuni cu naveta spaţială.

Originar din New Jersey, el s-a stabilit cu Giffords în Tucson după ce s-a retras de la NASA şi din Marină.

Shapiro se află la jumătatea celui de-al doilea an ca guvernator al Pennsylvaniei, după ce a câştigat cu uşurinţă ultimele alegeri, învingând un candidat de extremă dreaptă susţinut de Trump.

Shapiro, în vârstă de 51 de ani, a fost un surogat pentru Biden, susţinându-l pe preşedinte în apariţiile pe reţelele de televiziune prin cablu, şi are ani de experienţă în transformarea lui Trump în centrul atacurilor sale, mai întâi ca procuror general al statului şi acum ca guvernator.

El a câştigat trei curse la nivel de stat – două ca procuror general şi una ca guvernator – cu un stil de campanie disciplinat şi bine structurat, oferind alegătorilor o alternativă mai discretă la vedeta politică impetuoasă a statului, senatorul John Fetterman.

În calitate de guvernator, Shapiro a început să renunţe la un comportament public sobru şi să devină mai încrezător şi mai direct.

Într-o apariţie recentă pe MSNBC, el a spus că Trump ar trebui „să înceteze să se mai plângă” şi să nu mai „vorbească despre America”.

Shapiro, care este evreu, s-a confruntat în mod agresiv cu ceea ce a considerat a fi antisemitism în cadrul demonstraţiilor pro-palestiniene şi şi-a exprimat solidaritatea cu Israelul în încercarea acestuia de a elimina Hamas.

Este un susţinător ferm al dreptului la avort în Pennsylvania şi promovează în mod obişnuit victoriile sale în instanţă împotriva lui Trump, inclusiv respingerea contestaţiilor privind rezultatele alegerilor din 2020.

De asemenea, s-a poziţionat ca un moderat în ceea ce priveşte chestiunile energetice în cel de-al doilea stat din ţară în ceea ce priveşte gazele naturale şi a subliniat nevoia de bipartizanat în guvernul de stat divizat politic.

 

Lasă un răspuns