Haos pe aeroportul din Frankfurt: unul dintre principalele hub-uri ale lumii a fost închis temporar în această dimineaţă de protestele activiştilor pentru schimbările climatice, care s-au pus pe asfalt într-un moment de vârf al zilei şi într-o săptămână cu un număr record de decolări.
Aeroportul din Frankfurt a fost închis din cauza protestelor activiştilor pentru schimbările climatice: zeci de zboruri deviate şi anulate, probleme pentru mii de turişti Zeci de zboruri, în special cele intercontinentale, au fost deviate către alte aeroporturi.
Cei care pleacă au rămas blocaţi la porţile de îmbarcare.
Compania care răspunde de securitate le-a cerut pasagerilor să nu folosească aeroportul german, iar repercusiunile ar urma să fie resimţite şi în ziua următoare.
În cursul zilei de astăzi, aeroportul a fost redeschis, dar deranjul fusese deja comis.
✈️ Heute: Flughafen Frankfurt.
Die weitere Förderung und Verbrennung von Öl, Gas und Kohle ist eine Bedrohung unserer Existenz.
Wir haben uns international zusammengeschlossen: Raus aus den Fossilen bis 2030! #FossilFuelTreaty @_oilkills https://t.
co/kZd68Hc4Nx pic.
twitter.
com/920CBlB22k Vezi mai multe articole din categoria economic Militanţii ecologişti de la Ultima Generaţie sunt la originea protestului.
Potrivit grupului de activist pentru climă Letzte Generation, şase dintre membrii săi au folosit cleşti pentru a tăia gardul de sârmă, înainte de a se îndrepta „pe jos, cu biciclete şi skateboard-uri în diferite puncte de-a lungul pistelor”.
O fotografie publicată de grup înfăţişează un protestatar stând pe asfalt cu un banner pe care scrie „petrolul ucide”.
Cel puţin 70 de zboruri au fost nevoite să aterizeze pe alte aeroporturi, începând cu cele din Munchen, Köln şi Düsseldorf.
Organizatorii acţiunii fac parte din reţeaua A22 din Londra, care reuneşte mişcări implicate în proteste non-violente împotriva schimbărilor climatice.
Ei şi-au declarat intenţia de a ataca aeroporturile din mai multe ţări ale lumii, în următoarele luni.
La începutul lunii iulie au anunţat acţiuni în Marea Britanie, Austria, Olanda, Elveţia, Canada, Statele Unite şi Norvegia.
Zborurile sunt responsabile pentru aproximativ 2,5% din emisiile globale de carbon, mai mult decât ţări precum Brazilia şi Franţa la un loc.