VIDEO Australian Open 2024: Jucătoarea momentului, revenire spectaculoasă – La 16 ani, în optimi la Melbourne

Spread the love

Mirra Andreeva și Diane Parry au oferit un meci pe cinste în turul trei de la Australian Open.

La doar 16 ani, rusoaica a reușit o revenire spectaculoasă în setul decisiv, de la 1-5, pentru a obține calificarea în optimile de la Melbourne după un meci de două ore și 23 de minute.

>> VIDEO Australian Open: Campioana en-titre, victorie cu dublu 6-0 și fără strângeri de mânăLa doar 16 ani, Mirra (locul 47 în ierarhia mondială) a atras puternic atenția la Melbourne în special după ce a trecut fără drept de apel (scor 6-0, 6-2) de Ons Jabeur în turul al doilea.

Pentru rusoaica minune a urmat un meci thriller cu Diane Parry.

Locul 72 în ierarhia mondială, franțuzoaica a început mult mai bine partida și i-a administrat adversarei un 6-1 la care nu sunt prea multe de comentat.

Mirra a schimbat din mers, a făcut reglajele necesare și i-a răspuns rivalei „în oglindă”: manșă câștigată cu 6-1.

Decisivul a fost unul interzis celor mai slabi de inimă: Parry a preluat din nou conducerea, a fost jucătoarea mai inspirată, a greșit mai puțin, iar tabela i-a confirmat din plin acest lucru: franțuzoaica conducea cu 5-1, fiind la un singur game distanță de calificarea în optimile de la Melbourne.

A fost însă cel mai greu game de câștigat pentru Diane în carieră: pe măsură ce Mirra a lovit mai relaxată știind că nu mai are ce pierde, franțuzoaica a căzut mental game cu game.

De la 1-5, s-a ajuns la 6-5 pentru Andreeva, moment în care Parry a reușit breakul care să ducă partida într-un maxi tiebreak.

Cu moralul la cote înalte după o revenire spectaculoasă de la 1-5, Mirra nu a lăsat șansa să-i scape, iar victoria a fost de partea sa, scor 10-5.

Meciul de pe Terenul 3 s-a încheiat după două ore și 23 de minute, scor 1-6, 6-1, 7-6(10-5) pentru Andreeva.

IT’S A MIRRA MIRACLE 😲#AusOpen • #AO2024 pic.twitter.com/YEF486ILHsDe știut: Rezumatul partidei dintre Mirra Andreeva și Diane Parry: Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie.

Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.

Lasă un răspuns