Zelenski schimbă Codul Penal al Ucrainei: Tradătorii vor fi privaţi de premii de stat

Spread the love

Liderul de la Kiev a anunţat un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal.

Când a mers pe front, în focul luptelor, Zelenski i-a premiat cu medalii pe adevăraţi eroi ai Ucrainei Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat Consiliul că ia în considerare un proiect de lege care să prevadă privarea de recompense de stat pentru trădători, informează RBC-Ucraina.

Proiectul de lege propune să producă modificări Codului Penal al Ucrainei, Codului de procedură penală şi ale altor acte legislative privind privarea de premii de stat „pentru dezvăluirea sau propagarea ideilor statului agresor sau săvârşirea altor acţiuni ilegale împotriva Ucrainei”.

Vezi mai multe articole din categoria social „Acest lucru se aplică celor care au primit premii de stat din Ucraina, inclusiv cele ale Eroului Ucrainei, Ordinul de Merit şi altele, dar, ulterior, în locul Ucrainei , au ales inamicul şi acum susţin Rusia într-un fel sau altul sau se află pe teritoriul său”, a clarificat Zelenski.

Potrivit liderului ucrainean, ţara are acum nevoie de un mecanism care să îi priveze pe aceşti oameni de premii de stat, deoarece merită să fie numiţi „trădători”.

Lasă un răspuns