Oficial: Alegerea lui J.D. Vance pentru poziţia de vicepreşedinte al SUA, un dezastru pentru Ucraina şi UE

Spread the love

Oficial: Alegerea lui J.

D.

Vance pentru poziţia de vicepreşedinte, un dezastru pentru Ucraina şi UE Republicanul Donald Trump l-a ales pe JD Vance drept candidat la vicepreşedinţie.

Experţii consideră că Vance are o mentalitatea populistă, asemănătoare cu cea a lui Donald Trump, dar şi unele păreri care stârnesc îngrijorare în Europa, potrivit Sky News.

JD Vance şi-a exprimat opoziţia faţă de sprijinul SUA pentru Ucraina şi a jucat un rol cheie în încercarea parlamentarilor de a anula proiectul de lege care includea un ajutor militar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un înalt oficial al Uniunii Europene a declarat pentru Politico că alegerea senatorului din Ohio înseamnă „dezastru” pentru Ucraina şi, prin extensie, pentru UE.

La Conferinţa de Securitate de la München de la începutul acestui an, Vance a lipsit de la o întâlnire cu oficiali ucraineni de vârf şi a spus audienţei că SUA ar trebui să-şi reevalueze sprijinul pentru Ucraina.

El a criticat şi ceea ce a numit dependenţa excesivă a Europei de Washington în domeniul securităţii şi a spus că nu crede că Vladimir Putin reprezintă o „ameninţare existenţială” pentru continent.

În plus Vance a mai spus că SUA ar trebui să se concentreze „mai mult pe Asia de Est”, care va fi „viitorul politicii externe americane în următorii 40 de ani”.

Lasă un răspuns