Tatuajele au devenit din ce în ce mai comune, încât mulți dintre oameni au de gând să-și facă cel puțin unul.
De multe ori ajungem însă să ne punem întrebări când e momentul cel mai bun să le facem și ce am putea să facem ca să nu se infecteze.
Fiind în toiul verii, ne punem întrebarea dacă ne-am putea face tatuaj acum sau ar fi bine să așteptăm sezonul răcoros pentru asemenea intervenții.
Contrar așteptărilor pe care majoritatea persoanelor le au, se pot face tatuaje pe timpul verii, doar dacă se respectă câteva indicații.
Fink Tattoo a declarat pentru monitorulcj.
ro cum să îngrijim tatuajele pe care le avem în sezonul călduros și dacă e indicat a le face.
„Atunci când te tatuezi vara, tatuajul este ușor de îngrijit pentru că ai posibilitatea să porți haine lejere, ai acces ușor la el pentru a-l putea întreține cu cremă, comparativ cu anotimpul rece spre exemplu, când pe parcursul zilei ești nevoit să porți mai multe straturi de haine.
Ce factor în plus apare vara este lumina soarelui.
Aceasta provoacă usturime în zona tatuajului”, a precizat echipa salonului.
Echipa salonului a povestit că procesul de îngrijire și vindecare este același pe toată durata anului, inclusiv vara.
Potrivit acesteia, nu temperatura ridicată și transpirația afectează tatuajul, ci mai mult obiceiul involuntar de a îți șterge pielea transpirată, lucru ce duce la inflamarea și infecția sa.
Lumina soarelui, de asemenea, irită pielea dacă tatuajul nu este dat cu cremă împotriva protecției solare sau pentru hidratare.
Un lucru esențial de ținut cont este procesul de vindecare, primele 48 de ore fiind cele mai importante: „Tatuajul are semnul de «dragi microbi, vă rugăm, poftiți» pus la intrare.
De aceea trebuie menajat, spălat des, cu alte cuvinte va fi vedeta acelor două zile”.
Următoarele zile se concentrează pe îngrijirea sa până ce acesta se vindecă, adică îi cade cojița.
Pentru a avea un tatuaj bun există un lucru de care se ține cont în ceea ce înseamnă distracțiile pe care oamenii le au pe timpul verii.
„Aici enumerăm contactul tatuajului cu apa de mare, de piscina, statul la soare.
În anotimpul călduros, pot spune ca tatuajul este ușor de îngrijit dacă dorința de a avea unul este mai mare decât aceea de a pleca cu cortul la munte, a sta o săptămână pe malul mării sau petrecut la festivaluri 23 din 24 de ore pe zi”, a mai explicat echipa salonului.
Indiferent în ce perioadă a anului sunt făcute, avem câteva mijloace la dispoziție prin care ne putem apăra tatuajele de expunerea la soare și infecție.
„Cele mai simple moduri de a menține intacte culorile tatuajelor vechi sau noi sunt evitarea expunerii directe la soare, utilizarea cu regularitate (la fiecare 2 ore) a cremei fotoprotectoare SPF50+ și purtarea de îmbrăcăminte cu protecție solară ca o barieră fizică împotriva razelor UVA și UVB.
Zona trebuie menținută curată și uscată după o toaletă adecvată cu apă și săpun antibacterian în prealabil, urmată de aplicarea unei creme rapid cicatrizante care să conțină pantenol”, a transmis dr.
Diana-Valentina Câmpean, medic specialist dermatovenerolog, pentru monitorulcj.
ro.
Specialistul a transmis că cel mai în siguranță tatuajele pot fi făcute în perioada de toamnă-iarnă și indiferent de momentul anului să fie purtate haine ce protejează zona de 98% din radiațiile ultra-violete.
Cei ce doresc să-și facă tatuaje sunt de asemenea încurajați să se informeze foarte bine despre locul unde ar vrea să-l realizeze; fiindcă mulți oameni aleg să facă tatuaje în vacanțe „să fie atenți la gradul de igienă, calitate a produsului și serviciului oferit, întrucât multe saloane merg pe principiul că turistul nu va mai reveni în acel loc.
”Material realizat de Alina PetricCitiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro