Zece alimente care reduc stresul şi anxietatea. Ce este recomandat să mănânci?

Spread the love

  Persoanele care suferă de anxietate sunt îngrijorate, neliniştite sau nervoase.

Afecţiunea poate fi şi parte a unor tulburări psihice, precum tulburările de anxietate şi de stres post-traumatic.

  Există alimente care pot ajuta la combaterea anxietăţii, la prevenirea stărilor de nervozitate, care pot fi urmate de episoade de anxietate.

 În timpul evenimentelor cu un nivel ridicat de stres, creierul eliberează adrenalină, care declanşează simptomele fizice şi emoţionale specifice anxietăţii, precum ritmul crescut al bătăilor inimii şi al respiraţiei, durerile în piept, tulburările de somn şi starea accentuată de îngrijorare, potrivit sfatulmedicului.

ro.

Alimente care te ajută să scapi anxietate:- Avocado – consumul de avocado ar putea ajuta la combaterea anxietăţii datorită conţinutul său de vitamina B.

Medicii au descoperit o legătură între alimentele bogate în vitamina B şi reducerea simptomelor de anxietate;- Afine – consumul de afine ar putea fi util pentru stres.

Afinele sunt bogate în antioxidanţi, care ajută la întârzierea şi prevenirea deteriorării celulelor.

Un studiu publicat în 2019 a constatat că, la persoanele aflate în postmenopauză, creşterea antioxidanţilor din dietă a scăzut nivelul de anxietate;- Alimente bogate în calciu – un studiu publicat în 2022 a constatat că creşterea aportului de calciu poate fi utilă pentru starea de spirit.

Alimentele bogate în calciu includ produse lactate, precum laptele şi iaurtul, spanacul şi varza kale;- Ouă –  simptomele de anxietate depind de serotonina şi dopamina din sistemul nervos central.

Gălbenuşurile de ou conţin vitamina D, care poate ajuta la funcţionarea sistemului nervos.

Unele studii arată că nivelurile crescute de vitamina D reduc simptomele de anxietate şi depresie;- Legume crude – un studiu publicat în 2018 a constatat că oamenii s-au simţit mai calmi, mai fericiţi şi mai energici atunci când au mâncat legume crude;- Nuci şi seminţe – nucile şi seminţele conţin magneziu care ajută la îmbunătăţirea stării de spirit şi la ameliorarea simptomelor de anxietate;- Portocale – o portocală oferă peste jumătate din doza alimentară recomandată de vitamina C pe zi.

Vitamina C joacă un rol important în răspunsul la stres al organismului şi îmbunătăţeşte starea de spirit;- Stridii – o porţie de stridii conţine mai mult zinc decât orice alt aliment.

Zincul ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate;- Somonul – stresul poate creşte nivelul hormonilor de anxietate, cum ar fi adrenalina şi cortizolul.

Somonul conţine acizi graşi omega-3 care ajută la reducerea hormonilor de anxietate.

Cercetările au descoperit că omega-3 reduce nivelul de cortizol cu până la 33%;- Pieptul de curcan – pieptul de curcan este o cursă de triptofan, un aminoacid care ajută la producerea serotoninei.

Triptofanul poate avea un efect calmant.

Un studiu a constatat că dozele mari de triptofan au dus la mai puţine simptome de anxietate, depresie şi iritabilitate.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns