Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a apreciat luni că REPER ar fi trebuit inclus în Alianţa Dreapta Unită şi că în acest fel ar fi existat şanse mai mari pentru obţinerea unor noi mandate de edil la primăriile Sectoarelor 1 şi 2.
„O eroare care s-a făcut, în opinia mea, a fost că nu a fost adus şi REPER-ul în Alianţă, pentru că eu cred că şi la Sectorul 1, şi la Sectorul 2 – nu am date, pentru că nu am avut timp astăzi să citesc – dar cred că cu voturile pe care Dreapta Unită le-a pierdut pe candidat REPER, situaţia ar fi putut să stea altfel.
(.
.
.
) Mi-aş fi dorit să continui să lucrez cu primarul de la Sectorul 1, cu primarul de la Sectorul 2, în special în ceea ce priveşte raportarea lor la urbanism, pentru că e o diferenţă ce s-a întâmplat în aceste două sectoare şi ce s-a întâmplat în celelalte sectoare”, a spus Nicuşor Dan, luni, la postul B1TV, conform Agerpres.
Edilul general a mai precizat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, duminică seară şi că acesta l-a felicitat pentru obţinerea unui nou mandat la PMB.
„Am vorbit cu domnul Ciucă.
M-a felicitat.
Ştiţi bine că avem o relaţie personală bună.
(.
.
.
) A rămas că vorbim”, a precizat el.
Întrebat dacă îl percepe ca fiind un om onest pe Nicolae Ciucă, edilul general a răspuns: „Mai degrabă da”.
Nicuşor Dan a mai precizat că a primit un mesaj de felicitare de la primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi că urmează să discute cu acesta.
„Eu mă ştiu cu el, ne-am mai întâlnit pe la diverse evenimente ale USR.
(.
.
.
) Tot timpul am avut o relaţie bună”, a arătat edilul general.
Nicuşor Dan le-a mulţumit partidelor care l-au susţinut pentru un nou mandat de primar şi a spus că a avut o „relaţie corectă” cu acestea.
El a menţionat că, la Primăria Sectorului 5, a votat „pragmatic” cu Alex Dimitriu.
„Dacă aş fi fost la Sectorul 3, aş fi avut o dificultate.
Fiind la Sectorul 5, între şansele de câştig ale candidatului Dreapta Unită şi cele ale REPER era o distanţă foarte mare şi vă mărturisesc că l-am votat pe Alex Dimitriu”, a mai spus el.
Edilul general a opinat că scorul obţinut de Alianţa Dreapta Unită la alegerile europarlamentare nu reprezintă scorul naţional al acestei formaţiuni, ci „rezultatul suprapunerii” cu alegerile locale.
„Eu cred că intenţia de vot pentru Alianţa Dreapta Unită e mai mare.
Numai că suprapunerea cu alegerile locale, inerţial, a făcut ca pe europarlamentare mulţi oameni să voteze aşa cum au votat pe primar, iar atunci când PSD-PNL au peste 2.
000 de primari din cei 3.
000 din România, multă lume care, poate, dacă ar fi fost doar alegeri europarlamentare şi ar fi votat cu Dreapta Unită, s-au dus către PSD, PNL”, a afirmat el.