Trump, miting în aer liber în Las Vegas pentru a-și consolida sprijinul în Nevada

Spread the love

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, va organiza duminică un miting în aer liber în Las Vegas, în încercarea de a-și consolida sprijinul în Nevada, un stat în care a pierdut de două ori, dar care, potrivit sondajelor, înclină spre el înainte de alegerile din 5 noiembrie, potrivit Reuters.

Acesta va fi primul miting de amploare al lui Trump de când un juriu din New York l-a găsit vinovat, la 30 mai, de falsificarea unor documente pentru a acoperi o plată către o vedetă porno în ajunul alegerilor din 2016, ceea ce îl face primul fost președinte american condamnat pentru o infracțiune.

Trump a luat cuvântul joi la o adunare municipală în Arizona, un alt stat care va fi foarte disputat, vorbindu-le susținătorilor săi de acolo despre planurile sale de a reduce imigrația ilegală și dând vina pentru problemele de la granița de sud pe adversarul său democrat, președintele Joe Biden.

Imigrația va fi unul dintre punctele centrale ale discursului său din Las Vegas, alături de criticile la adresa creșterii inflației post-pandemice din timpul mandatului lui Biden, potrivit unui comunicat de campanie.

Pentru acest eveniment este prognozată o căldură sufocantă, temperaturile urmând să atingă 37 de grade Celsius când Trump va urca pe scenă la prânz, ora locală, și să urce la 38 de grade până la ora 15.

00 (22.

00 GMT), potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

Alex Maldonado, în vârstă de 50 de ani, tată a trei copii, a declarat că era îngrijorat de căldură, dar a vrut să iasă să-l susțină pe Trump, pentru care intenționează să voteze a treia oară.

El a spus că are impresia că Biden a eșuat în gestionarea inflației, a frontierei sudice și a criminalității.

„Am încercat să îi dau (lui Biden) o șansă în 2020”, a spus Maldonado, un veteran militar care lucrează în domeniul securității la un cazinou din Las Vegas.

„Dar totul în viață a fost făcut mai greu”.

De câteva zile, locuitorii din Las Vegas se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate, parte a unui val de căldură care pârjolește sud-vestul Statelor Unite.

Cu toate acestea, Serviciul Național de Meteorologie a ridicat avertismentul de căldură excesivă pentru această zonă, sâmbătă seara, înainte de eveniment.

Nevada este unul dintre cele șase sau șapte state oscilante care probabil vor determina alegerile.

Un sondaj Fox News realizat după verdictul de vinovăție a arătat că Trump îl devansează pe Biden în Nevada cu cinci puncte procentuale, un avantaj aproximativ în concordanță cu o medie a sondajelor de-a lungul timpului compilată de site-ul de urmărire a sondajelor FiveThirtyEight.

Rebecca Gill, profesor de științe politice la Universitatea din Nevada-Las Vegas, a declarat că este sceptică în privința faptului că sondajele surprind pe deplin cum se vor poziționa alegătorii peste câteva luni, având în vedere că mulți nu acordă încă atenție cursei.

„Cred că (Nevada) este încă 100% în joc”, a spus Gill.

Mitingul de duminică vine după o campanie de trei zile de strângere de fonduri a lui Trump, care a inclus opriri în San Francisco și Beverly Hills, unde a strâns milioane de dolari de la directori din domeniul tehnologiei și alți donatori.

Lasă un răspuns