Clujenii cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi desemna reprezentanţii în administraţie locală și în Parlamentul European.
Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le-a adresat clujenilor invitația de a participa la vot.
„Dragi clujeni, Duminică vă invităm la vot!Cu cine? No bine! Eu zic cu Boc!”, a transmis primarul Emil Boc prin intermediul unui mesaj video publicat pe pagina sa de socializare.
Emil Boc le-a mulțumit clujenilor pentru încredere.
„Vă mulțumesc de încrederea acordată! Am încredere că duminică veți lua decizia potrivită și corectă pentru a putea continua împreună lucrurile frumoase începute aici, la Cluj!”, a notat Emil Boc.
În Registrul Electoral al Municipiului Cluj-Napoca sunt înregistrate 271.
534 de persoane cu drept de vot, iar în listele electorale complementare se regăsesc 4.
381 de persoane cu drept de vot, potrivit datelor BEC Cluj-Napoca, consultate de monitorulcj.
roLa locale, alegătorii votează la secţiile la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, dacă aceasta a fost stabilită cu cel puţin 60 de zile înainte de data scrutinului.
Cetățenii care doresc să își exercite dreptul de vot la alegerile locale și europarlamentare care se vor desfășura duminică, 9 iunie 2024, pot verifica unde se află secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul Primăriei Cluj-Napoca.
În această pagină trebuie doar introdusă denumirea străzii domiciliului sau reședinței pentru a putea afla cu exactitate numărul secției de votare, denumirea și adresa acesteia.
VEZI AICI delimitările secţiilor de votare din MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA.
Se poate vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, şi anume cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).
Paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite la locale doar de cetăţenii români domiciliaţi în străinătate care îşi exercită dreptul de vot în ţară.
La alegerile europarlamentare, în cazul în care în ziua scrutinului alegătorul nu se află în localitatea de domiciliu, el poate vota la orice secţie din ţară, fiind înscris în listele electorale suplimentare.
Votarea începe duminică la ora 7,00 şi se încheie la ora 22,00.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro