Germania va avea nevoie de cel puţin 75.
000 de militari suplimentari pentru a-şi îndeplini angajamentele NATO, în timp ce alianţa îşi adaptează planurile de apărare împotriva Rusiei, a relatat vineri revista germană Der Spiegel, citată de Reuters.
Apelurile pentru mai multe trupe ar putea reprezenta o altă durere de cap pentru guvernul german, care se luptă cu modul de finanţare a creşterii cheltuielilor pentru apărare de la invazia Rusiei în Ucraina şi a dezbătut reintroducerea unei forme de serviciu militar.
La summitul lor de la Vilnius de anul trecut, liderii NATO au semnat primele planuri majore de apărare de la sfârşitul Războiului Rece, detaliind modul în care alianţa ar răspunde la un atac rusesc.
Vezi mai multe articole din categoria externe Această mişcare a însemnat o schimbare fundamentală pentru că NATO nu a considerat necesar să elaboreze astfel de planuri decenii la rând, deoarece a purtat războaie mai mici în Afganistan şi Irak şi a avut certitudinea că Rusia post-sovietică nu mai reprezenta o ameninţare existenţială.
Planificatorii NATO au lucrat să transpună planurile în cerinţe concrete, identificând neajunsuri în privinţa trupelor, armelor şi altor echipamente necesare pentru a se apăra împotriva unui atac rusesc.
Noile cerinţe ale NATO înseamnă că forţele armate germane, Bundeswehr, vor avea nevoie de 75.
000 de militari în plus pentru a acoperi corpurile, diviziile şi brigăzile aliate suplimentare necesare pentru a pune în aplicare planurile de apărare, a declarat Spiegel, citând documente confidenţiale.
În prezent, Bundeswehr are aproximativ 180.
000 de militari, fiind sub ţinta de aproximativ 200.
000 de soldaţi, şi 80.
000 de angajaţi civili.
Însă cheltuielile pentru apărare reprezintă un punct sensibil pentru coaliţia cancelarului Olaf Scholz în discuţiile pentru bugetul de anul viitor.
Scholz a dezvăluit un fond de 100 de miliarde de euro în 2022 pentru revizuirea armatei.
Germania este pregătită să respecte pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece un angajament al NATO de a cheltui cel puţin 2% din produsul intern brut (PIB) pentru apărare.