SUA au intrat în alertă: Rusia trimite un supersubmarin nuclear în Cuba

Spread the love

Trei nave de război şi submarinul Kazan ajung în portul Havana şi revine coşmarul de odinioară de la criza rachetelor.

SUA sunt în alertă: Rusia a trimis un supersubmarin nuclear în Cuba Alertă atomică în largul coastei Cubei, după ce Ministerul Forţelor Armate Revoluţionare a anunţat că „un submarin cu propulsie nucleară şi alte trei nave de război ruseşti vor acosta săptămâna viitoare pe Insula Caraibe”.

Havana precizează că printre navele aşteptate în Cuba se numără submarinul Kazan şi fregata de rachete Amiral Gorşkov.

„Niciuna dintre nave nu poartă arme nucleare”, asigură Cuba.

Cu toate acestea, navele vor fi la o aruncătură de băţ de coastele Statelor Unite, timp de 5 zile, la apogeul tensiunilor internaţionale din jurul Ucrainei, făcând America să retrăiască o criză a rachetelor.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un comunicat precizează că mini-flota Rusiei, care îşi va încheia vizita pe 17 iunie, va fi compusă nu numai din fregata Gorşkov şi din submarinul nuclear Kazan, ci şi din tancul de flotă Pashin şi remorcherul de salvare Nikolai Chiker.

La sosire, se precizează, „de pe una dintre nave vor fi trase 21 de salve, în semn de salut către naţiunea cubaneză”, gest care va fi răspândit de o baterie de artilerie din Cetatea San Carlos de la Cabaña.

Marinarii ruşi, relatează agenţia de presă Prensa Latina, „vor desfăşura un program care, printre alte activităţi, include o întâlnire cu autorităţile guvernamentale ale capitalei cubaneze şi vizite la locuri de interes cultural şi istoric”.

Potrivit notei ministeriale, vizita „răspunde la relaţiile de prietenie istorice dintre Cuba şi Rusia”, precum şi respectarea „normelor internaţionale la care Cuba este parte”.

„Vizitele pe insulă ale unităţilor navale ale altor ţări cu care Cuba întreţine relaţii de prietenie şi cooperare – se precizează – sunt o practică istorică a guvernului revoluţionar cubanez”.

Lasă un răspuns