Mandatul de aducere la Secția 18 de Poliție a activistei Angi Șerban în urma unei postări pe Facebook nu a fost consultat sau aprobat de un procuror, scriu jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media (CIM), care au și primit o confirmare oficială în acest sens de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
Într-un comunicat de presă de duminică, când a avut loc evenimentul, Poliția Capitalei preciza că „în urma relaționării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani”.
Cu toate acestea, într-un răspuns pentru CIM, procurorii afirmă că au aflat de la poliție despre aducerea activistei Angi Șerban la secție cu mandat abia după „executarea” respectivului mandat de aducere.
Totuși, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 explică faptul că în astfel de situații nu este necesar „acordul prealabil al procurorului”, căci polițiștii „nu au obligația de a-l informa pe procuror în mod detaliat și exhaustiv cu privire la fiecare act procedural efectuat”.
În astfel de situații, polițiștii trebuie să justifice urgența pentru care este nevoie de mandatul de aducere, iar, conform documentelor consultate de jurnaliștii CIM, mandatul de aducere al activistei Angi Șerban nu conține niciun motiv concret care să justifice urgența.
Cunoscuta protestatară Angi Șerban a fost dusă duminică la secția de poliție pentru audieri după o postare pe Facebook în care a întrebat: „Dacă în democrație, la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu’?”.
Poliția a transmis că prin acest mesaj Angi Șerban „instiga la săvârșirea de infracțiuni”.
Citește materialul complet al Centrului de Investigații Media AICI.
Citește și: