LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 831. Rusia atacă 10 comunităţi din regiunea Sumî / Victime şi la Harkov / Lavrov s-a dus în Guineea, Zelenski a avut treabă în Filipine

Spread the love

Forţele ruse au atacat zece zone de frontieră şi aşezări din Regiunea Sumî, trăgând de 19 ori şi provocând cel puţin 46 de explozii, a declarat Administraţia Militară a regiunii Sumî.

Războiul din Ucraina, ziua 831.

Rusia atacă 10 comunităţi din regiunea Sumî Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sosit în Guineea, unde va începe un nou turneu african.

Iată ce citim în ediţia online a agenţiei Tass.

Principalul diplomat al Rusiei se va întâlni cu conducerea politică a ţării la Conakry.

Ultima vizită de lucru a lui Lavrov în Guineea a fost în februarie 2013.

„Relaţiile ruso-guineane sunt prietenoase.

Există un dialog politic activ”, a declarat Ministerul rus de Externe.

Vezi mai multe articole din categoria social La 27 iulie 2001, la Moscova a fost semnată o declaraţie privind principiile relaţiilor de prietenie şi parteneriatului dintre Rusia şi Guineea.

Comisia interguvernamentală ruso-guineană pentru cooperare economică, ştiinţifică, tehnică şi comercială funcţionează din 2002.

La 27 septembrie 2017, în cadrul unei întâlniri între preşedintele Dumei de Stat ruse – Viacheslav Volodin şi preşedintele Guineei – Alpha Conde, s-a decis înfiinţarea unei comisii interparlamentare.

O dronă ucraineană a fost doborâtă în această seară deasupra regiunii ruseşti Belgorod.

Acest lucru a fost anunţat de Ministerul Apărării din Moscova, citat de agenţia de presă rusă Tass.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski sa întâlnit cu omologul său filipinez, Ferdinand Marcos Jr.

în această dimineaţă, în prima vizită la Manila făcută de un lider ucrainean.

În centrul discuţiilor, printre alte subiecte, se află şi deschiderea de ambasade în capitalele respective.

„Am ajuns în Filipine şi l-am întâlnit pe preşedintele Marcos pentru prima dată în istoria relaţiilor noastre bilaterale.

Sunt recunoscător Filipinelor pentru că sprijină suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, pentru poziţia sa clară cu privire la agresiunea Rusiei împotriva ţării noastre şi pentru sprijinirea unor rezoluţii importante ale Naţiunilor Unite”, a scris Zelenski pentru X.

Evenimentele au fost raportate de ziarul Kyiv Independent.

Au fost vizate comunităţile Miropillia, Khotin, Bilopillia, Mikolaivka, Krasnopillia, Shostka, Esman, Şalihne, Novo Sloboda şi Velika Pysarivka.

Armata rusă a lovit comunităţile folosind foc de artilerie, muniţii cu dispersie, drone şi foc de mortar, aruncând şi mine.

Nu au fost raportate victime.

Oraşul Bilopillia a suferit cele mai multe atacuri, cu 24 de explozii înregistrate în zonă.

Bilopillia, care avea o populaţie de aproximativ 15.

600 de locuitori înainte de război, este situată la doar opt kilometri sud de graniţa dintre Ucraina şi Rusia.

Atacurile ruseşti împotriva regiunii Sumî – relatează Kyiv Independent – au devenit din ce în ce mai distructive în ultimele luni.

Pe fondul intensificării atacurilor, autorităţile ucrainene au ordonat evacuări sporite din regiune.

Atentatele sunt o întâmplare zilnică pentru comunităţile din apropierea graniţei de nord-est a Ucrainei cu Rusia, locuitorii din aşezările vulnerabile de graniţă ale regiunii suferind mai multe atacuri în fiecare zi.

Lasă un răspuns