Mai puține cozi la ghișee: O mie de primării vor putea accesa 10 milioane de euro de la buget pentru a-și digitaliza serviciile publice

Spread the love

Guvernul a aprobat joi un act normativ pentru finanțarea cu 50 de milioane de lei a unor proiecte de informatizare a serviciilor publice în 1000 de primării, a anunțat Ministerul Digitalizării.

Fondurile vor fi folosite pentru:Prin Program vor fi finanțate proiecte care nu sunt incluse la finanțare în programele derulate din fonduri externe nerambursabile în perioada de programare 2021-2027, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, ori prin alte programe naționale sau comunitare, inclusiv din contracte de împrumut semnate cu instituții de credit sau instituții financiare interne sau internaționale.

Valoarea programului derulat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este de 50.

000.

000 lei în anul 2024, suma urmând a fi suplimentată până la o valoare totală de 200.

000.

000 lei în anul 2025.

Sumele se vor asigura anual de la bugetul de stat, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale, reprezentate de autoritățile administrației publice locale.

Lasă un răspuns