Laura Buciu Laura Buciu România câştigă o poziţie importantă de reprezentare la nivel european în domeniul protecţiei drepturilor copilului, după ce preşedintele ANPDCA, Rareş-Petru Achiriloaie, a fost ales membru în Comitetul Director pentru Drepturile Copilului al Consiliului Europei.
Sursa foto: Facebook Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), secretarul de stat Rareş-Petru Achiriloaie a fost ales, miercuri, la Strasbourg, membru în Biroul de coordonare al Comitetului Director pentru Drepturile Copilului din Consiliul Europei.
Oficialul român a avut drept contracandidată pe reprezentata Ungariei, obţinând în final 28 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 4 abţineri.
Vezi mai multe articole din categoria externe „Este o onoare să reprezint România şi interesele copiilor români în acest for important al Consiliului Europei.
Este, în egală măsură, o oportunitate pentru noi ca ţară să fim şi mai vizibili la nivel european în domeniul drepturilor copilului, să aducem pe agenda europeană chestiunile care îi privesc pe copii şi tineri, să deschidem dezbateri cu miză despre probleme precum participarea lor la procesul decizional, identificarea de soluţii şi măsuri pentru cei care provin din medii vulnerabile, combaterea violenţei şi abuzului şi altele de aceeaşi complexitate.
Nu în ultimul rând, este o bună oportunitate de a arăta lumii progresele pe care le-a făcut România în domeniul drepturilor copilului.
Mulţumesc în mod special Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Consiliul Europei pentru susţinerea acordată în cadrul acestor alegeri ale forului european”, a declarat preşedintele ANPDCA, Rareş-Petru Achiriloaie.
Consiliul Europei este format din 46 de state membre, iar Comitetul Director pentru Drepturile Copilului (CDENF) este organismul interguvernamental responsabil pentru activităţile de stabilire a standardelor în domeniul drepturilor copilului.
Acest for ghidează activitatea Consiliului Europei cu privire la acţiunile şi propunerile referitoare la drepturile copilului pentru a fi analizate şi adoptate de către Comitetul Miniştrilor.
Biroul de coordonare al CDENF este format din 5 persoane: preşedinte, un vicepreşedinte şi trei membri.
Reprezentantul României va prelua mandatul în luna iulie, alături de reprezentanţii Sloveniei, Norvegiei, Italiei şi Finlandei.