Noaptea Privighetorilor 2024 revine la Cluj. Tururi ornitologice, ateliere și concerte, în Parcul Etnografic.

Spread the love

  Cea de-a 11-a ediție consecutivă a evenimentului Noaptea Privighetorilor va avea loc pe 9 iunie la Cluj-Napoca.

  Ediția din acest an a evenimentului Noaptea Privighetorilor va avea loc în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”.

„Noaptea Privighetorilor este evenimentul care atrage alături de noi copii și părinți, iubitori de natură și de muzică sau curioși și doritori de experiențe noi.

Pentru că această alăturare de activități educative, care se desfășoară în aer liber, cu un concert de muzică instrumentală, susținut și el tot pe o scenă în natură, nu încetează nici după atâția ani să adune în jurul nostru numeroși participanți.

De aceea, dorim să exploatăm la maxim această întâlnire și să creștem numărul celor care protejează păsările și natura.

Astfel, avem activități pentru vârste și gusturi diferite și încercăm mereu să ducem cântecul privighetorilor în locuri noi”, spune coordonatoarea proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domșa.

Pe data de 9 iunie în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca vor avea loc mai multe activități în cadrul evenimentului Noaptea Privighetorilor.

 Program, duminică, 9 iunie:- 17:00 – 19:40 tururi ghidate de biologii și colaboratorii SOR (ghidaj în limba română și în limba maghiară) pe aleile parcului în căutarea păsărilor- 17:00 – 20:00 ateliere educative pentru cei mici- 17:00 – 20:00 Expoziția „Naturopolis – Natura de lângă noi”,  rezultatul unui concurs de fotografie de natură urbană realizat de FORONA (Organizația Fotografilor de Natură din România) cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

 Participanții au realizat fotografii prin intermediul cărora au fost scoase în evidență prezența și adaptarea animalelor sau a plantelor sălbatice în mediul antropic sau imagini care prezintă aspectele benefice ale coabitării omului cu natura sălbatică în zonele locuite- 20:00 – 20:40 recital instrumental susținut de Cvintetul de suflători Duende„Sperăm ca participanții să plece de la evenimentul nostru mai conectați cu natura și cu ei înșiși.

Să realizeze ce efecte benefice au asupra noastră relaxarea și petrecerea timpului în aer liber, alături de cei dragi, dar și că nu e nevoie să străbată distanțe mari pentru a avea acces la natură.

Orașele noastre au rezerve de oxigen și bunăstare în parcurile și grădinile lor și e de datoria noastră să luptăm pentru ele, să le menținem cât mai naturale și mai accesibile, ba chiar să le mărim numărul și suprafața.

Natura urbană capătă peste tot în lume un rol de prim rang în asigurarea unei bunăstări fizice, dar mai ales psihice a locuitorilor orașelor.

SOR se străduiește să aducă în atenția publicului de la noi această valoroasă rezervă”, a mai precizat Teodora Domșa.

Potrivit organizatorilor, tururile ornitologice, atelierele și concertul sunt gratuite, dar se achită biletul de intrare în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns