În perioada 28-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 5.
894 elevi din clasele a VI-a (4.
348 elevi din mediul urban și 1.
546 elevi din mediul rural) vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a VI-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, aprobat prin Ordinul Ministerului Educației, nr.
3771/9.
02.
2024.
„La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a VI-a va fi susținută de către 3.
170 elevi.
Dintre aceștia, 2.
970 elevi provin din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, iar 200 sunt elevi care învață în unitățile de învățământ preuniversitar private.
Azi, 28 mai 2024, elevii claselor a VI-a vor susține proba scrisă la Limbă și comunicare, iar miercuri, 29 mai 2024, se va desfășura proba scrisă la Matematică și Științe ale Naturii””, a declarat Inspectoratul Școlar Județean Cluj pentru monitorulcj.
ro.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, administratorii acestor evaluări naționale standardizate sunt cadre didactice care nu predau la clasa respectivă.
Fiecare administrator de test este asistat de un al doilea cadru didactic care nu predă la clasa respectivă și care are responsabilitatea de a susține procesul de administrare a instrumentelor de evaluare standardizată la nivelul clasei.
Pentru elevii claselor a VI-a, timpul alocat elaborării fiecărei lucrări scrise este de 60 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Rezultatele obținute de către elevi la aceste probe scrise nu se consemnează în catalogul clasei și nu se afișează.
Aceste rezultate se comunică individual fiecărui elev și părinte, având drept scop evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română, respectiv în limba maternă, precum și evaluarea competențelor la matematică și științe ale naturii.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro