SuperLiga: Csikszereda vs Dinamo – Miza pe „câinii roşii”

Spread the love

Csikszereda – Dinamo, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în campionatul României, este programat, luni, 27 mai, de la ora 20:00, pe Stadionul Municipal din Miercurea Ciuc, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Dinamo porneşte cu prima şansă la câştigarea barajului de menţinere-promovare în SuperLiga după ce în prima manşă s-a impus pe teren propriu cu 2-0, datorită golurilor marcate de Politic (46, 73).

Csikszereda a terminat pe locul 6 în play-off, cu 40 de puncte, şi a beneficiat de faptul că Şelimbăr şi Corvinul nu au drept de promovare din Liga 2, şi vine după un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri din Liga 2, iar în ultimul dintre ele a cedat pe teren propriu, scor 0-1 cu Buzău.

Echipa antrenată de Robert Ilyeş are două victorii, un egal şi două înfrângeri în partidele disputate acasă în play-off (în sezonul regulat a bifat şase succese, două remize şi două eşecuri pe teren propriu), iar golgheterul ciucanilor este Richard Jelena, cu cinci reuşite în Liga 2.

Csikszereda a promovat în 2019 în Liga 2 şi participă în premieră la un baraj de menţinere-promovare în SuperLiga (actualul club a fost reînfiinţat în 2010, dar istoria fotbalului la Miercurea Ciuc are continuitate începând din 1904).

Dinamo a terminat pe locul 7 în play-out, cu 25 de puncte, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide disputate în campionat, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la UTA, scor 2-0.

Echipa antrenată de Zeljko Kopic nu a câştigat deloc în deplasare în play-out, având două egaluri şi trei înfrângeri (în sezonul regulat a bifat trei succese, două remize şi zece eşecuri pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al „câinilor roşii” este Dennis Politic, cu opt goluri în acest sezon (inclusiv cele două din manşa tur a barajului de menţinere-promovare).

Dinamo a ajuns la al treilea baraj consecutiv: în 2022 a retrogradat pentru prima oară în istoria sa, după ce pierdea cu U Cluj, 0-2 (d) şi 1-1 (a), iar în 2023 a promovat după ce s-a impus în faţa lui FC Argeş, 6-1 (a) şi 2-4 (d).

Până la manşa tur, cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori, prima dată în 2018, când Csikszereda a trecut de Dinamo în optimile de finală din Cupa României, 2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 6-5 după penalty-uri, şi a doua oară în 2022, când au remizat în sezonul regulat din Liga 2, scor 0-0 (ambele meciuri au avut loc la Miercurea Ciuc).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Csikszereda – Dinamo.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns