Beneficiile ceaiului de soc. Ce afecţiuni poate trata?

Spread the love

  Socul este o plantă cu efecte terapeutice puternice şi poate trata diverse afecţiuni.

Florile sau fructele de soc se folosesc adesea pentru a trata problemele reumatice, inflamaţiile căilor respiratorii, reducerea inflamaţiilor şi calmarea iritaţiilor.

  Florile şi frunzele plantei de soc conţin, printre altele, uleiuri esenţiale, vitamina C şi săruri minerale, potrivit livadacuceai.

ro.

Socul este considerat un adevărat medicament al medicinei naturiste, fiind un remediu ce se găseşte cu uşurinţă în natură, mai ales în perioada verii.

El poate fi folosit sub formă de infuzie, cât şi sub formă de tinctură sau suc de soc.

 Beneficiile ceaiului de soc:- Tratează răceala şi gripa – ceaiul de soc poate fi folosit împotriva răcelilor, în cazul în care acesta se consumă chiar la debutul simptomelor.

Florile de soc nu se vor fierbe în apă (pot deveni toxice), ci se va adăuga apa clocotită peste o linguriţă de flori după care se va lăsa la infuzat aproximativ 10 minute;- Reduce febra – ceaiul de soc stimulează circulaţia, creşte imunitatea mucoaselor nazale.

La 2 litri de apă fierbinte se pun două linguri de plantă uscată de soc.

Se fac 15 minute de inhalaţii în fiecare seară, timp de o lună;- Tratează probleme ale căilor respiratorii superioare – florile de soc sunt eficiente în gripă, răguşeală, tuse, crize severe sau bronşită;- Tratează afecţiunile reumatice şi artrita – ceaiul de soc este un bun antireumatic, fiind indicat în reumatism, dar şi în gută.

Ajută la eliminarea diverselor substanţe toxice din organism şi ajută la calmarea durerii;- Tratează arsurile minore şi degeraturile – frunzele de soc sunt eficiente în ameliorarea înţepăturilor de insecte, când se aplică sub formă de comprese;- Calmează pielea iritată – ceaiul de soc este bun pentru pielea uscată, arsuri solare, ajută la refacerea tegumentelor, ajută la prevenirea cancerului de piele şi ajută pielea îmbătrânită.

Ceaiul din flori de soc se prepară ca o infuzie de plante obişnuită.

La o cană de 250ml de apă se pune o lingură de flori se soc.

Apa trebuie să fie la temperatura de 100°C , iar infuzia poate dura până la 5-6 minute.

În momentul în care ceaiul se mai răceşte se poate îndulci cu miere sau zahăr.

Ceaiul se consumă în general în combinaţie cu alte fructe de pădure deshidratate şi cu floare de hibiscus pentru un aport de vitamina C mai mare.

Se recomandă a se consuma până la 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns