După funcționarii de la Guvern, și angajații de la Parlament cer lefuri mai mari. Invocă „respectul și loialitatea” arătate față de instituție

Spread the love

La o zi după protestul spontan al funcționarilor de la Guvern, sindicatul funcționarilor publici din Parlament își declară „solidaritatea deplină” și cere premierului Ciolacu să accepte o discuție legate de nivelul salarizării angajaților de la Camera Deputaților și Senat, amintind că salariile nu au mai crescut din anul 2017, informează Agerpres.

Angajații Parlamentului au înaintat premierului încă din luna aprilie o cerere de majorare a salariilor, cererea fiind semnată de peste 1.

200 de salariați.

Aceștia susțin că salariile nete sunt în medie la nivelul de 5.

500 – 5.

700 de lei, fără să mai crească semnificativ din anul 2017.

Sindicatul funcționrilor publici din Parlament susține că până acum nu a venit niciun răspuns de la Guvern.

„Solicităm şi pe această cale prim-ministrului să manifeste o deschidere onestă la dialog cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor Parlamentului României, în vederea soluţionării urgente a solicitărilor noastre.

Decidenţii statului român, dar şi opinia publică, ar trebui să conştientizeze că inechitatea salarială poate genera o scădere a calităţii activităţii legislative desfăşurate de către angajaţii din structurile Parlamentului României, ceea ce poate genera situaţii complicat de gestionat ulterior”, se spune într-un comunicat al sindicatului.

De asemenea, funcționarii parlamentari invocă faptul că Marcel Ciolacu, în calitate de fost președinte al Camerei Deputaților, a cunoscut modul în care angajații de la Palatul Parlamentului și-au desfășurat activitatea, precum și faptul că aceștia au arătat „respect şi loialitate faţă de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea şi au ales să nu pună presiune prin mişcări sindicale de protest”.

„Reamintim prim-ministrului că, în calitate de fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a cunoscut activitatea noastră în mod nemijlocit.

Reamintim, de asemenea, şi restricţiile privind desfăşurarea altor activităţi prin care ne-am putea creşte veniturile.

Totodată, nu trebuie omis faptul că activitatea noastră, deşi extrem de complexă, desfăşurându-se sub o presiune permanentă, nu a generat vreo sincopă”, precizează sursa citată.

Zeci de angajați ai aparatului de lucru al Guvernului au declanșat luni după-amiază un protest spontan în fața Palatului Victoria, solicitând salarii mai mari și eliminarea discriminării salariale la nivelul administrației publice centrale.

Potrivit protestatarilor, media salariilor este între 5.

000 de lei și maxim 6500 de lei după 25 de ani vechime, principala nemulțumire fiind că unii angajați din instituții subordonate au salarii mai mari decât angajații din aparatul central al Guvernului.

La protest au participat angajați din Cancelaria prim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului, Corpul de control, ANAP, Departamentul pentru lupta anti-fraudă ori de relații interetnice.

Întrebat luni despre acest protest, premierul a spus, în timpul unei deplasări în județul Dâmbovița, că se va implica direct în discuția cu cei care au făcut acest protest la întoarcerea în București.

„O să mă întorc la București și o să stau și eu de vorbă dacă se va mai impune această discuție.

Dacă e așa de multă muncă în Guvern, la toate departamentele.

.

.

eu știu cât se muncește în Guvernul României și tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuția cu cei care au făcut acest protest”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns