Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă în dosarul în care primarul Vergil Chiţac este urmărit penal de DNA

Spread the love

Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă în dosarul în care primarul Vergil Chiţac (PNL) este urmărit penal de DNA pentru finanţarea unei competiţii sportive fără ca acel contract să fie atribuit în urma unei proceduri publice.

Procurorii anticorupţie spun că prejudiciul în acest dosar este de peste 1,7 milioane de lei, iar banii au ajuns la o firmă din Monaco.Consilierii locali din Constanţa s-au întrunit, vineri, într-o şedinţă extraordinară care a avut un singur punct pe ordinea de zi.

În urma unei adrese transmise de DNA, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea constituirii ca parte civilă a municipiului Constanţa cu suma de 1.728.000 de lei, în dosarul penal în care este vizat Vergil Chițac.

Proiectul a fost iniţiat de grupul consilierilor PSD.Consilierii PNL au avut un amendament la acest proiect, care a fost aprobat.

Amendamentul liberalilor prevede că, dacă pe parcursul administrării probelor se modifică prejudiciul, atunci municipiul Constanţa se constituie parte civilă cu suma rezultată.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat prin votul tuturor consilierilor prezenţi, scrie News.ro.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, este urmărit penal pentru abuz în serviciu de procurorii DNA după ce Primăria Constanţa a finanţat o competiţie sportivă fără ca acel contract să fie atribuit în urma unei proceduri de selecţie publică, iar banii respectivi au ajuns la o firmă din Monaco, prejudiciul în acest caz fiind de peste 1,7 milioane de lei.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Alin Vintilă, director executiv în Primăria Constanţa, şi Andrei Talpeş, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Constanţa.

DNA spune că prin înţelegerea unora dintre părţi s-ar fi stabilit ca banii din finanţare să ajungă în conturile firmei cu sediul în Monaco, despre care procurorii afirmă că nu ar fi prestat vreo activitate bine definită în cadrul evenimentului.De asemenea, Andrei Talpeş este suspectat că „ar fi exercitat constrângeri asupra unor persoane din conducerea Federaţiei Române de Yachting pentru a le determina pe acestea să efectueze o plată în valoare de aproximativ 290.000 euro către societatea respectivă”.Procurorii au mai afirmat că în conturile firmei cu sediul în Monaco ar fi fost viraţi în total 1.728.000 lei, sumă ce reprezintă un prejudiciu pentru Primăria municipiului Constanţa.

Primarul Vergil Chiţac declara că acel contract de finanţare a fost aprobat prin hotărâre a Consiliului Local şi avea viza de control financiar preventiv.

El susţinea că banii nu au fost viraţi la Monaco, aşa cum susţin procurorii anticorupţie, ci în contul Federaţiei Române de Yachting, prin Clubul Sportiv Municipal Constanţa.

Lasă un răspuns