S-a deschis sezonul turistic la Richiș – Foto/Video

Spread the love

   La evenimentul de astăzi de la Richiș au participat, pe lângă Francesco Tacconi, Președintele Green Man Fondațion și membri fondatori – Cristi Matei, Dan Herciu, Marius Toderici, Nicu Popa, Ioan Stan și Adrian Butureanu -, mai mulți reprezentanți ai administrației publice locale și nu numai.

Printre aceștia se numără Raluca Turcan, Ministrul Culturii, senatorul Nicolae Neagu, deputatul Christinne Thellmann, Mircea- Mihai Dragomir, primarul comunei Biertan, Italo Selleri, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Sibiu, Ioana Matei, reprezentant al Consistoriului Superior Evanghelic din Sibiu dar și primari ai localităților învecinate, potrivit MesageruldeSibiu.

roMaestrul de Ceremonii a fost Cristi Blemovici, directorul Secțiunii Transilvania a Accademiei Templare Roma.

El a fost cel care a prezentat invitații și le-a dat, rând pe rând, cuvântul.

Francesco Tacconi a vorbit despre Green Man Fondațion și despre proiectele pe care aceasta le desfășoară la Richiș.

Deputatul Christinne Thellmann le-a mulțumit primarului comunei Biertan, de care aparține Richișul, și echipei Green Man Foundation pentru implicare și a vorbit despre importanța vechilor case parohiale și biserici fortificate în viața comunităților locale.

Mircea- Mihai Dragomir, primarul comunei Biertan a vorbit despre proiectele de amploare pe fonduri europene care u fost atrase la Biertan: 5,5 milioane de euro pentru restaurarea sitului UNESCO Biertan și alte peste 2 milioane de euro obținute în colaborare cu Green Man Fondațion pentru restaurarea bisericii fortificate de la Richiș.

Atuuul localității Richiș este superba Biserică Fortificată care reprezintă nu numai un monument istoric de valoare indubitabilă, ci și o moștenire cultural-spirituală a regretatului Johann Schaas, ultimul slujitor credincios al bisericii din Richiș.

Aceasta, precum și povestea Omului Verde, simbolul nemuritor care împreună cu alte simboluri celtice conturează imaginea unei Transilvanii care merită să fie redescoperită și valorificată.

Însă Richișul se remarcă și prin alte experiențe turistice unice, care merită trăite.

Ecoturismul (cunoscut și sub denumirea de turism durabil sau responsabil) se concentrează pe călătoriile responsabile în zone naturale, având ca obiective conservarea mediului, promovarea culturii locale și susținerea bunăstării comunităților locale.

Acest tip de turism implică adesea experiențe educaționale și interpretative, oferind călătorilor oportunitatea de a se conecta mai profund cu natura și cultura locurilor vizitate.

Vizitele lente (sau slow travel), așa cum sunt propuse de Fundația Green Man la Biserica Fortificată din Richiș, reprezintă un mod de vizitare care pune accent pe păstrarea moștenirii culturale.

Iată cum acest tip de experiență poate contribui la o explorare autentică: Interacțiune profundă cu cultura și tradițiile locale: prin participarea la activități culturale și interacțiunea cu comunitățile locale, turiștii pot înțelege mai bine viața de zi cu zi, obiceiurile și valorile locuitorilor; Conservarea cunoștințelor și tradițiilor: vizitatorii au ocazia să descopere și să sprijine moștenirea culturală a zonei; Promovarea înțelegerii și respectului reciproc: slow travel încurajează turiștii să fie deschiși și să învețe de la localnici.

Astfel, se creează o legătură autentică între vizitatori și comunitatea locală, arată MesageruldeSibiu.

roÎn concluzie, ecoturismul și vizitele lente oferă oportunități valoroase pentru a explora frumusețea naturală și culturală a unei regiuni, în timp ce contribuim la conservarea și respectarea acesteia.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns