LIVE Război în Ucraina – ziua 787: Țările NATO au ajuns la un acord privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina / UE pregăteşte a 14-a serie de sancţiuni contra Rusiei

Spread the love

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

„NATO a verificat capacităţile existente în sânul Alianţei şi există sisteme care pot fi disponibilizate pentru Ucraina.

Mă aştept aşadar în curând la noi anunţuri despre sisteme de apărare antiaeriană”, a declarat el.

08:24 Semion Eremin, corespondent de război al Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu dronă în sud-estul Ucrainei, a anunțat cotidianul rusesc vineri.

Izvestia a precizat că Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor suferite atunci când o dronă a trecut pentru a doua oară deasupra zonei în care făcea reportaje în regiunea Zaporojie.

Izvestia a precizat că Eremin a trimis reportaje din multe dintre cele mai fierbinți bătălii din regiunile estice ale Ucrainei în timpul războiului, inclusiv din Mariupol, asediat de trupele rusești timp de aproape trei luni în 2022.

De asemenea, el transmisese relatări din Maryinka și Vuhledar, orașe aflate în centrul mai multor luni de lupte grele.

(Reuters)01:07SUA vor trimite „imediat” armament în Ucraina dacă fondurile sunt aprobate în Congres, afirmă Casa Albă.

Statele Unite ar trimite „imediat” transporturi de arme în Ucraina dacă fondurile solicitate pentru a ajuta Kievul să respingă invadatorii ruși vor fi aprobate în Congres, le-a spus vineri jurnaliștilor purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean Pierre.

–––––

Lasă un răspuns