Piedone: Nicușor Dan cerșește donații ca să finanțeze HotNews și G4Media / Reacția Bitdefender, companie acuzată și ea

Spread the love

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a susținut vineri că edilul Capitalei, Nicușor Dan, „cerșește donații ca să finanțeze HotNews și G4Media”.

Declarația, nesusținută de dovezi, a venit când Piedone s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria București, unde îl va avea contracandidat pe Nicușor Dan.

Întrebat de o jurnalistă Digi 24 despre dezvăluirile despre angajarea unor apropiați în primăria Sectorului 5, Piedone a răspuns: „Sunteți de acolo unde finanțează Nicușor Dan.

Pe dumneavoastră, pe HotNews.

Sunteți un consorțiu în care Nicușor Dan primește donații și cerșește în continuare donații să finanțeze HotNews și G4Media.

Nu există nicio problemă de legalitate la tot ce s-a angajat în Primăria Sectorului 5.

Punct”.

„Un milion jumătate (de euro) s-a dus numai la HotNews”, a continuat Piedone, după ce un jurnalist de la Puterea a susținut că Nicușor Dan ar fi primit 5 milioane de euro de la compania de software Bitdefender.

Publicația a scris că, din această donație, compania ar fi direcționat 1,5 milioane de euro către HotNews.

Compania Bitdefender a reacționat printr-un comunicat de presă în care spune că nu a făcut niciodată vreo donație către Nicușor Dan sau către alt candidat sau partid politic.

„Soluțiile Bitdefender au fost furnizate fără costuri către Primăria Capitalei ca parte a campaniei globale a Bitdefender de sprijin a instituțiilor publice cu soluții de securitate performante pentru a-și proteja eficient datele și infrastructurile IT, după agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Până la momentul transmiterii acestui drept la replică, compania Bitdefender nu a fost contactată de către publicația citată pentru a furniza un punct de vedere oficial legat de subiectul abordat”.

HotNews.

ro a publicat luni o investigație despre soțul purtătoarei de cuvânt din Primăria lui Piedone, fost fotbalist de la Dinamo, care a primit contracte de 15 milioane de lei cu primăria și cu instituțiile publice subordonate.

Primăria lui Piedone a confirmat că soția omului de afaceri a fost numită chiar de către primar „purtătoare de cuvânt a Sectorului 5”.

HotNews.

ro a mai scris, pe 28 februarie, despre Șerban Andrei, ginerele lui Piedone, căsătorit cu fiica edilului, Ana.

Potrivit declarațiilor de avere din 2021 și 2022, ginerele primarului a încasat de la stat peste 50.

000 de euro, fiind remunerat din trei locuri, plus indemnizația de consilier local Sector 5.

El este din 2020 consilier local, fiind ales pe listele Partidului Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu și condus de Piedone.

Primarul Sectorului 5 a mai susținut joi, într-o intervenție la Antena 3, că HotNews.

ro nu i-ar fi publicat un punct de vedere pe care l-ar fi trimis redacției la investigația care arată că Primăria Sectorului 5 a cumpărat fără licitație echipamente pentru locurile de joacă, bănci, coșuri de gunoi și echipamente de fitness, în 12 contracte care cumulează 1 milion de lei, de la firma Geca Impex PM.

HotNews.

ro i-a solicitat un punct de vedere încă din 16 aprilie, cu două zile înainte de a publica investigația, însă nu am primit niciun răspuns.

Am revenit cu întrebări și după declarațiile lui Piedone, dar au rămas fără răspuns.

El a mai spus că HotNews.

ro ar fi scris despre 22 de contracte, deși am scris despre 12 încheiate în 2024.

Primăria Sectorului 5 a cumpărat echipamente pentru locurile de joacă, bănci, coșuri de gunoi și echipamente de fitness în 12 contracte care cumulează 1 milion de lei, de la o singură firmă, fără licitație, conform datelor găsite de HotNews.

ro în SEAP, sistemul de achiziții publice.

„Legea nr 98/2016 privind achizițiile publice prevede la Art.

11 alin (2) spune că Autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziţie publică, cu scopul de a evita aplicarea procedurilor de atribuire reglementate de prezenta lege”, spune Valeria Tudora, expert în achiziții publice, contactat de HotNews.

ro.

Lasă un răspuns