Cluj-Napoca și satul Sâncraiu, în competiţia Destinaţia Anului 2024. Descoperă două fețe ale județului, de la dinamism urban la farmec rustic.

Spread the love

  Consiliul Judeţean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, a înscris mai multe destinaţii din judeţ în competiţia Destinaţia Anului 2024.

  În etapa de votare au ajuns satul Sâncraiu, la categoria „Sat de poveste” şi Cluj-Napoca, la categoria „Oraşe care inspiră”.

 Cei care doresc să voteze o pot face pe Destinaţia Anului 2024, unde vor trebui să-şi creeze un cont, să aleagă destinaţia preferată, să valideze votul prin apăsarea butonului şi să confirme votul prin accesarea link-ului primit pe e-mail.

 Termenul limită de vot este 8 mai.

 Satul Sâncraiu este unul unguresc, cu case frumoase, aranjate, cu flori la ferestre care a devenit o atracție turistică.

Oameni din toată colțurile lumii ajung în sat, mai ales cu ocazia evenimentelor, dar și doar să se plimbe, să respire aer curat și să se minuneze de un sat care parcă nu ar fi din România.

Totuși, Sâncraiu se află la doar 56 de kilometri de Cluj-Napoca și pare un colț de rai.

Străzile sunt curate, fiecare uliță este asflatată, drumurile sunt marcate, din loc în loc există panouri care arată direcția spre cele mai importante repere turistice, casele sunt impecabile și peste tot sunt plantate flori.

În centrul orașului, un mic părculeț așteaptă copiii să se dea în leagăn și pe părinți să se relaxeze pe o băncuță, la umbra copacilor înalți cu frunze dese.

Câțiva metri mai încolo, cei pofticioși se pot răcori cu o înghețată ungurească bună, cu arome pe gustul fiecăruia.

În Sâncraiu sunt puțin peste 1.

000 de locuitori și 46 de pensiuni.

În fiecare an, sătenii primesc peste 10.

000 de turiști.

Turiștii sunt bineveniți la sărbători, la zilele satului, tabăra internațională de dans popular, balul strugurilor sau balul maceșelor, tabara de creație.

CITEŞTE ŞIUn Raport al Comisiei Europene, realizat în anul 2023, clasează Cluj-Napoca în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții.

Faptul că orașul Cluj-Napoca este în plină ascensiune și devine tot mai atractiv pentru locuitori și turiști deopotrivă o demonstrează și numeroasele proiecte de devoltare urbană care sunt în desfășurare sau care sunt anunțate.

Un aspect căruia i s-a dedicat administrația locală în ultimii ani și care a contribuit la nivelul de trai este transformarea transportului public, exemple în acest sens fiind achiziționarea de autobuze electrice, implementarea sistemului de biciclete închiriate, amenajarea de piste pentru acestea, stații de încărcare pentru bicicletele electrice și construcția metroului, care se află în faza de proiectare.

Subiect de maxim interes sunt și spațiile verzi în Cluj-Napoca, iar parcuri precum Iulius Parc, Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, parcul „Iuliu Prodan” sunt exemple ce le oferă locuitorilor și turiștilor un mediu propice pentru recreere și relaxare.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google News CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns